Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: "Πράσινο φως" για την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου TransCanada Mountaineer

ΗΠΑ:

Το Mountaineer των 2 δισ. bcfd έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τη χωρητικότητα αερίου στη Δυτική Βιρτζίνια και περιλαμβάνει την κατασκευή 274 χλμ. νέου αγωγού στην πολιτεία

Η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή ενέργειας των ΗΠΑ την Παρασκευή ενέκρινε αίτημα της TransCanada Corp's Columbia Gas Transmission για να θέσει σε λειτουργία ένα μέρος του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Mountaineer XPress ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Δυτική Βιρτζίνια.
Το Mountaineer είναι ένας από τους πολλούς αγωγούς που σχεδιάζονται για να συνδέσουν την αυξανόμενη παραγωγή στις λεκάνες σχιστόλιθου Marcellus και Utica στην Πενσυλβανία, τη Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο με πελάτες σε άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικής Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) ενέκρινε το αίτημα της Columbia να τεθεί σε λειτουργία ο συμπιεστής του Elk River του Mountaineer.
Το έργο Mountaineer των 2 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών ημερησίως (bcfd) έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει τη χωρητικότητα αερίου στη Δυτική Βιρτζίνια. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 170 μιλίων (274 χλμ.) νέου αγωγού στην πολιτεία.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό αέριο για την ενέργεια περίπου 5 εκατομμυρίων σπιτιών των ΗΠΑ για μια ημέρα.
Νέοι αγωγοί που κατασκευάστηκαν για να μεταφέρουν το αέριο από τις λεκάνες Marcellus και Utica οδήγησαν την παραγωγή στην περιοχή Appalachia σε επίπεδα  ρεκόρ ύψους 29,4 bcfd τον Οκτώβριο από 24,2 bcfd τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.
Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 36% της συνολικής παραγωγής ξηρού αερίου 81,1 bcfd που αναμένεται κατά μέσο όρο το 2018. Πριν από μια δεκαετία, η περιοχή Appalachia παρήγαγε μόλις 1,6 bcfd, ή 3% της συνολικής παραγωγής της χώρας το 2008.
Παράλληλα, η TransCanada ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έθεσε σε λειτουργία την πρώτη δυτική φάση του έργου WB XPress. Η δυτική φάση έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει περίπου 0,76 bcfd φυσικού αερίου από τους παραγωγούς της Appalachia στους καταναλωτές στην ακτή του Κόλπου.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη δεύτερη ανατολική φάση του σχεδίου των 900 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.

Η TransCanada δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να ολοκληρώσει το έργο της για το Gulf XPress ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους. Το XPress έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 0.88 bcfd αερίου από την Appalachia στο νότο των ΗΠΑ.


www.worldenerynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης