Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2035 "κλείνει ο κύκλος" της παγκόσμιας ανάπτυξης διύλισης πετρελαίου

Το 2035

Μικρή αύξηση στα 104,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd)  θα διαμορφωθεί η ζήτηση

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα κορυφωθεί στα 104,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) στα μέσα της δεκαετίας του 2030, λίγο πάνω από τα 100 εκατομμύρια bpd σήμερα, καθώς οι νέες τεχνολογίες τείνουν σταδιακά να περιορίσουν τη χρήση πετρελαίου, ανακοίνωσε  η κινεζικής Unipec τη Δευτέρα 24/9/2018.
Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και των τεχνολογικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημαίνει ότι η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου θα επιβραδυνθεί τα επόμενα χρόνια, πριν από το 2035, δήλωσε ο πρόεδρος της Unipec, Chen Bo, στο ετήσιο Συνέδριο Asia-Pacific Petroleum (APPEC).
Αυτό, με τη σειρά του, θα επιβραδύνει την ανάπτυξη της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης πετρελαίου, η οποία προβλέπεται να φτάσει τα 5,6 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως το 2035, δήλωσε.
"Πιστεύουμε ότι το 2018-2035 θα είναι ο τελευταίος κύκλος της παγκόσμιας επέκτασης δυναμικού διύλισης. Μετά το 2035, είναι δύσκολο να δούμε μεγάλης κλίμακας έργα διύλισης στον τομέα των κατασκευών, εκτός από μερικά μικρά έργα αναβάθμισης και πετροχημικά έργα », δήλωσε ο Chen.
Η Unipec είναι ο εμπορικός βραχίονας της Sinopec της μεγαλύτερης βιομηχανίας διύλισης της Ασίας.
Η μετάβαση σε καθαρότερα καύσιμα θα ενισχύσει επίσης την παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ιδίως στην Ασία-Ειρηνικό, μετά το 2025, πρόσθεσε.



www.worldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης