Διεθνή

Η Exxon αναβαθμίζει το διυλιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου - Επένδυση πάνω από 650 εκατ. δολ.

tags :
Η Exxon αναβαθμίζει το διυλιστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου - Επένδυση πάνω από 650 εκατ. δολ.

Το έργο στο διυλιστήριο των 270.000 βαρελιών ημερησίως - το οποίο αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της βρετανικής ικανότητας διύλισης - εξακολουθεί να χρειάζεται μια τελική επενδυτική απόφαση η οποία δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, ανέφερε η Exxon

Η Exxon Mobil Corp σκοπεύει να δαπανήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες (650 εκατομμύρια δολάρια) για να αναβαθμίσει το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Fawley, στη νότια ακτή της Αγγλίας, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρεία την Τρίτη 11/9/2018.
Το έργο στο διυλιστήριο των 270.000 βαρελιών ημερησίως - το οποίο αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της βρετανικής ικανότητας διύλισης - εξακολουθεί να χρειάζεται μια τελική επενδυτική απόφαση η οποία δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, ανέφερε η Exxon.
Η προγραμματισμένη αναβάθμιση, η οποία θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου υδρογονοκατεργαστή και ενός νέου εργοστασίου υδρογόνου, θα μειώσει την εξάρτηση της Βρετανίας από τις εισαγωγές ντίζελ.
"Η ExxonMobil εξετάζει το ενδεχόμενο σημαντικών αναβαθμίσεων στο Fawley για να βοηθήσει στην κάλυψη της ζήτησης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για καύσιμα υψηλής ποιότητας", ανέφερε η Exxon σε ανακοίνωση.
"Εάν εγκριθεί, το έργο, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών, θα επιτρέψει στον μονάδα να επεξεργαστεί μια ευρύτερη επιλογή αργού πετρελαίου και θα συμβάλει στην εξασφάλιση μελλοντικής απασχόλησης για 1.000 εργαζόμενους στην περιοχή. "
Ένας εκπρόσωπος  της εταιρείας επιβεβαίωσε δημοσίευμα των Financial Times ότι η επένδυση, αν οριστικοποιηθεί, θα ανερχόταν σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια λίρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης