Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξήθηκαν κατά 40% οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Στη Νορβηγία η πρωτιά

Αυξήθηκαν κατά 40% οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη - Στη Νορβηγία η πρωτιά

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, περίπου 195.000 αυτοκίνητα plug-in πωλήθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, αύξηση κατά 42% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους

Περισσότερα από ένα εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 40%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Χρονιά ορόσημο για την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται πίσω από την αγορά της Κίνας αλλά μπροστά από αυτήν των ΗΠΑ, που ενδέχεται να αναρριχηθούν ψηλά στην κατάταξη λόγω του νέου μοντέλου της Tesla.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, περίπου 195.000 αυτοκίνητα plug-in πωλήθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, αύξηση κατά 42% την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο Viktor Irle, αναλυτής της αγοράς, δήλωσε: "Ένα απόθεμα ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ηλεκτροκίνηση και την επίτευξη στόχων εκπομπών, αλλά φυσικά δεν αρκεί".

Ενώ οι πωλήσεις των plug-in αυξάνονται, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% όλων των νέων εγγραφών αυτοκινήτων και φορτηγών σε όλη την Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μέχρι το τέλος του έτους, το μερίδιο αναμένεται να φτάσει στο 2,35%.

Στο διάγραμμα που ακολουθεί παρακάτω και έχει επιμεληθεί ο Guardian, δείχνει την τάση της αγοράς στην Ευρώπη

Η Νορβηγία συνεχίζει να ηγείται στον κλάδο με 36.500 πωλήσεις και μερίδιο 37% νέων εγγραφών. Η χώρα έχει προχωρήσει πολύ σε οχήματα με μπαταρίες, λόγω των μεγάλων κινήτρων και επιδοτήσεων που παρέχει η κυβέρνηση της χώρας.

 

 

 

 

Ωστόσο, η ταχεία ανάπτυξη στη Γερμανία σημαίνει ότι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη θα ξεπεράσει τη Νορβηγία μέχρι το τέλος του έτους για τις συνολικές πωλήσεις.

Όπως φαίνεται η ηλεκτροκίνηση κερδίζει αργά μεν αλλά σταθερά δε όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις των αυτοκινήτων.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης