Διεθνή

Η Premier Oil προχωρεί στην ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Tolmount στη Βόρεια Θάλασσα

Η Premier Oil προχωρεί στην ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Tolmount στη Βόρεια Θάλασσα

Αναμένεται να παράγει περίπου 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα τέλη του 2020

Η Premier Oil θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του πεδίου φυσικού αερίου Tolmount στη Βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας, η οποία αναμένεται να παράγει περίπου 500 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τα τέλη του 2020.
Η ανάπτυξη του Tolmount είναι η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δείχνουν τη δέσμευσή τους στη Βόρεια Θάλασσα, η οποία αναβιώνει καθώς το κόστος έχει πλέον μειωθεί.
Η Premier αναμένει να καταβάλει 120 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει μια πλατφόρμα εγκαταστάσεων και έναν αγωγό που ανατέθηκε στη Saipem, επικεφαλής του βρεατνικού ενεργειακού ομίλου  Centrica Easington.
Η κατασκευή του έργου, στην οποία η Dana Petroleum κατέχει το 50%, πρόκειται να ξεκινήσει φέτος.
"Η κύρωση του έργου μας ... το έργο Tolmount σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Premier και στηρίζει το μεσοπρόθεσμο προφίλ παραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε ο Chief Executive Tony Durrant.
"Το Tolmount είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναξιοποίητα ευρήματα φυσικού αερίου στη Νότια Βόρεια Θάλασσα και είναι  παρόμοιο σε μέγεθος με το έργο Catcher".
Η Centrica Storage Limited, ανακοίνωσε ότι έχει  υπογράψει σύμβαση ύψους 120 εκατομμυρίων λιρών (150 εκατομμύρια δολάρια) για την επεξεργασία αερίου από τον τομέα το οποίο θα επεκτείνει την δυναμικότητα του τερματικού σταθμού αερίου Easington στο Yorkshire τουλάχιστον μέχρι το 2030.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης