Διεθνή

Μετά την Αγκόλα, η Total ενισχύει την παρουσία της στην Αφρική - Προχωρεί σε νέες πετρελαϊκές επενδύσεις

Μετά την Αγκόλα, η Total ενισχύει την παρουσία της στην Αφρική - Προχωρεί σε νέες πετρελαϊκές επενδύσεις

Μετά το Kaombo, σχεδιάζει να ξεκινήσει τη γεώτρηση εξερευνητικών φρεατίων στη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία στη Δυτική Αφρική

Λίγο μετά την έναρξη ενός νέου project στην Αγκόλα, η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total ανακοίνωσε  ότι αναζητούσε περισσότερους πόρους στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Σενεγάλης και της Μαυριτανίας.
Η εταιρεία έχει ιστορικά ισχυρή παρουσία στην Αφρική και, ενισχυμένη από τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και τους βελτιωμένους όρους των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων συμβόλαιο της  Kaombo στην Αγκόλα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, διευρύνεται
Ο Guy Maurice, επικεφαλής εξερεύνησης και παραγωγής της Total στην Αφρική, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία είχε ολοκληρώσει σεισμικές έρευνες και σχεδιάζει να ξεκινήσει τη γεώτρηση εξερευνητικών φρεατίων στη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία στη Δυτική Αφρική.
Δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά πηγή, δήλωσε ότι η διάτρηση θα αρχίσει στο τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2019.
Η Total έχει διαφοροποιηθεί από τους αντιπάλους της τα τελευταία χρόνια και σε μεγάλο βαθμό αγνόησε τη βιασύνη για το σχιστόλιθο των ΗΠΑ και αναζητεί τους συμβατικούς πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναζητώντας έργα στην υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η στρατηγική ενέχει κινδύνους. Έχει αφήσει την εταιρεία εκτεθειμένη στην πολιτική αστάθεια.
Και παρόλο που το κόστος παραγωγής στις πετρελαϊκές δραστηριότητές της στην υποσαχάρια Αφρική μειώθηκε από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014 σε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, παραμένει τα υψηλότερο μεταξύ έξι γεωγραφικών περιοχών.
Η Total ξεκίνησε την παραγωγή στο έργο Kaombo North στην Αγκόλα στα τέλη Ιουλίου. Έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει εργασίες  ένα άλλο πεδίο το, Zinia 2, το οποίο αναμένεται να αντλήσει πετρέλαιο το 2020.
Η εταιρεία έχει τη μεγαλύτερη παρουσία στην Αφρική από τους ανταγωνιστές της, παρόλο που αρκετοί από αυτούς είναι επίσης μεγάλοι παραγωγοί και έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσφατα έργα.
Η Exxon Mobil, για παράδειγμα, αγόρασε το 25% στο Rovuma της Eni στη Μοζαμβίκη πέρυσι για $ 2,8 δισ.
Η Total  έχει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα στην Αφρική μεταξύ των κορυφαίων πετρελαϊκών εταιρειών παγκοσμίως πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.
Με 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) σε αποθεματικά στην υποσαχάρια Αφρική, ξεπερνά τα 1,5 δις δολάρια της Eni. Για την αφρικανική ήπειρο στο σύνολό της, η Chevron έχει 1,34 δισ. boe, Exxon Mobil 1,1 δισ. και Royal Dutch Shell 630 εκατ..


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης