Επιστροφή στην κερδοφορία για την Innox Wind

Επιστροφή στην κερδοφορία για την Innox Wind

Το βιβλίο παραγγελιών της ινδικής εταιρείας στα τέλη Ιουνίου ανερχόταν σε 950 MW

Επιστροφή στα κέρδη για την Innox Wind το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018/2019 χάρη στις παραγγελίες που προήλθαν από τις προσφορές αιολικής ενέργειας στην Ινδία.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε καθαρό κέρδος 1,3 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο-Ιούνιο του 2018, έπειτα από ένα κενό του κέρδους κατά το ¼ ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής  Devansh Jain, υπογράμμισε ότι: «Το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έχει δείξει μια στροφή γύρω από το μέτωπο κερδοφορίας μετά από μια οδυνηρή μεταβατική περίοδο των τελευταίων 12 μηνών που οδήγησε στην έναρξη εκτέλεσης του έργου μας SECI-1».

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της Inx Wind έφτασαν στα 700 εκατ. NR, έναντι ζημίας 130 εκατ. INR την ίδια περίοδο του 2017. Τα έσοδα βελτιώθηκαν σε 4,3 δισ. INR από 1,06 δισ..

Παράλληλα, το βιβλίο παραγγελιών της ινδικής εταιρείας στα τέλη Ιουνίου ανερχόταν σε 950 MW, με παραγγελίες και προσφορές από το Ινστιτούτο Ηλιακής Ενέργειας της Ινδίας (SECI). Σημείωσε επίσης ότι διεξάγει συνομιλίες με τους νικητές σε πρόσθετες SECI και κρατικές δημοπρασίες για παραγγελίες άνω των 600 MW . Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παρέδωσε 80 MW χωρητικότητας.

Σχολιάζοντας την αγορά αιολικής ενέργειας, η Inox Wind δήλωσε ότι προβλέπει ότι το οικονομικό έτος 2018/19 θα είναι ένα "ισχυρό έτος αναστρεψιμότητας" καθώς ο τομέας έχει ισχυρή προβολή στη ροή των παραγγελιών. Χάρη στις δημοπρασίες αιολικής ενέργειας και την πτώση του κόστους, θα πρέπει να υπάρξει "βιώσιμη και ισχυρή ανάπτυξη" για τον τομέα.

www.worldenergynews.gr