Ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Βιετνάμ

Ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Βιετνάμ

Η μονάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φθάσει το όριο επεξεργασίας των 200.000 βαρελιών ημερησίως αργού τον Σεπτέμβριο

Αύξηση παραγωγής και λειτουργία σε πλήρη παραγωγική ικανότητα αναμένεται για το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ασίας, τον Σεπτέμβριο έπειτα από μια 16μηνη καθυστέρηση λόγω ελαττωματικών κατασκευών, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της.

Το διυλιστήριο Nghi Son του Βιετνάμ, στο οποίο η κρατική εταιρεία Kuwait Petroleum Corp. και η εταιρεία Idemitsu Kosan Co. της Ιαπωνίας κατέχουν το 35,1% σχεδιάζει να ξεκινήσει τις εμπορικές δραστηριότητές της μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Η μονάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φθάσει το όριο επεξεργασίας των 200.000 βαρελιών ημερησίως αργού τον Σεπτέμβριο.

Το διυλιστήριο ύψους 9 δισ. δολ. θα επιτρέψει στο Βιετνάμ να μειώσει τις εισαγωγές ντίζελ και βενζίνης από γειτονικές χώρες, όπως τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Επειδή πρόκειται να επεξεργαστεί το ακατέργαστο πετρέλαιο του Κουβέιτ, το Nghi Son αποτελεί επίσης μέρος μιας τάσης στην οποία οι παραγωγοί αργού της Μέσης Ανατολής επιδιώκουν να επενδύσουν σε ασιατικά διυλιστήρια για να εξασφαλίσουν πωλήσεις στη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική περιοχή.

www.worldenergynews.gr