Τεχεράνη: Οι συνομιλίες με ΗΠΑ δεν είναι ταμπού

Τεχεράνη: Οι συνομιλίες με ΗΠΑ δεν είναι ταμπού

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί, και μάλιστα οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προϋποθέσεις

Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ δεν είναι θέμα ταμπού, επισημαίνει η Τεχεράνη, μετά την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Ωστόσο σημείωσε πως αυτές δεν θα έχουν κανένα νόημα, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη, σαφής ατζέντα.

«Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις συνομιλίες σε θέμα ταμπού, όμως θα πρέπει να έχουν αποτέλεσμα και να μην είναι σπατάλη χρόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ σε ιρανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι το Ιράν δεν έχει ποτέ απορρίψει την οδό του διαλόγου και είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις με κάθε χώρα. «Θα εξετάσουμε τα πάντα προσεκτικά και θα λάβουμε μια λογική απόφαση βάσει των εθνικών μας συμφερόντων» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί, και μάλιστα οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προϋποθέσεις.

Ωστόσο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε δηλώσει αργότερα, ότι διαπραγματεύσεις θα γίνουν υπό τον όρο ότι θα στοχεύουν σε μία νέα πυρηνική συμφωνία.

 

 

www.worldenergynews.gr