Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο η χρήση άνθρακα στις ΗΠΑ από το 1983

Στο χαμηλότερο επίπεδο η χρήση άνθρακα στις ΗΠΑ από το 1983

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται, η Γαλλία σημειώνει πρόωρη πρόοδο στην κατάργηση της στήριξης στα ορυκτά καύσιμα, σημειώνοντας 63 από τα 100 σημεία. Η Γερμανία είναι ακριβώς πίσω με 62

Ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ κατανάλωσε 661 εκατομμύρια μικρούς τόνους άνθρακα το 2017, σημειώνοντας τη χαμηλότερη ποσότητα άνθρακα που καταναλώνεται από το 1983, σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε η Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η κατανάλωση άνθρακα στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας το 2017 ήταν κατά 36% χαμηλότερη από ό, τι το 2008, όταν η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

 Οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες του κόσμου, γνωστές ως G7, παρέχουν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την υποστήριξη ορυκτών καυσίμων, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις για σταδιακή κατάργηση των σχετικών επιδοτήσεων από το 2009, σύμφωνα με έκθεση του υπερπόντιου αναπτυξιακού Ινστιτούτου της Βρετανίας που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται, η Γαλλία σημειώνει πρόωρη πρόοδο στην κατάργηση της στήριξης στα ορυκτά καύσιμα, σημειώνοντας 63 από τα 100 σημεία. Η Γερμανία είναι ακριβώς πίσω με 62.

Ο Καναδάς κατέλαβε την τρίτη θέση σε 54, ακολουθούμενος από την Αγγλία με 47, την Ιταλία με 46, την Ιαπωνία 44 και τις Η.Π.Α. 42.

Από τις επτά χώρες, οι Η.Π.Α. δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων για ορυκτά καύσιμα, ξεπερνώντας τα 26 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, σύμφωνα με την έκθεση.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης