Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξασφάλιση από τη Senvion εργοστασίων παραγωγής αιολικών πάρκων ισχύος 130 MW στη Γερμανία

tags :
Εξασφάλιση από τη Senvion εργοστασίων παραγωγής αιολικών πάρκων ισχύος 130 MW στη Γερμανία

Την υπογραφή συμφωνιών για την προμήθεια στροβίλων με συνολική ισχύ περίπου 130 MW υπέγραψε η γερμανική Senvion με τη μεγαλύτερη ενεργειακή ένωση της χώρας Prokon Regenerative Energien eG.

Στο σημερινό (30/7) δελτίο Τύπου, η Senvion είπε ότι η σύμβαση για την εγκατάσταση του πρωτοτύπου 4.2M140 ήταν σταθερή και θα ξεκινούσε το 2018, προσθέτοντας ότι: «Ένα άλλο έργο 14 MW αποτελεί μέρος των παραγγελιών».

Η Senvion και η Prokon συνήψαν επίσης τη συνεργασία για επτά άλλα έργα και, συνεπώς, 27 ανεμογεννήτριες στη Γερμανία. Η συμφωνία περιλαμβάνει παράδοση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Senvion και ο επικεφαλής πωλήσεων David Hard δήλωσαν ότι η ζήτηση της αγοράς για την τελευταία του πλατφόρμα στροβίλων, 4.2M140, ήταν «πολύ υψηλή λόγω του χαμηλού επιπέδου κόστους της ενέργειας».

"Αναμένουμε μια περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος με την έναρξη της κατασκευής του πρωτοτύπου", πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του εκτελεστικού συμβουλίου της Prokon, Heiko Wuttke, δήλωσε ότι: «Με τη Senvion, μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτό το τεχνολογικό άλμα ήδη φέτος».

Η Prokon σήμερα διαθέτει 63 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 663,7 MW στη Γερμανία και την Πολωνία. Έχει πάνω από 39.000 μέλη και παράλληλα η εγκατεστημένη ισχύς των ανεμογεννητριών στη Γερμανία ανέρχεται σήμερα σε 5.800 MW.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης