Διεθνή

Επενδύσεις των ΗΠΑ ύψους 3,6 εκατ. δολ στην τεχνολογία γεωθερμικής ενέργειας

Επενδύσεις των ΗΠΑ ύψους 3,6 εκατ. δολ στην τεχνολογία γεωθερμικής ενέργειας

Το Γραφείο Γεωθερμικών Τεχνολογιών των ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσει έργα για την προώθηση της γεωθερμικής εξερεύνησης μέσω τεχνικών μηχανικής μάθησης

Την διάθεση 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 έως 6 έργα ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, επικεντρώνοντας τη στρατηγική στην εξερεύνηση και την λειτουργία των γεωθερμικών πόρων.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, η μηχανική μάθηση προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την πρόοδο της τεχνολογίας και τη μείωση του κόστους σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του γεωθερμικού έργου, από την εξερεύνηση πόρων έως τις λειτουργίες των σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Μέσω αυτής της χρηματοδότησης, το γραφείο ενέργειας της Υπηρεσίας Ενεργειακής Απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (GTO) θα χρηματοδοτήσει έργα για την υποστήριξη νέων αναλυτικών εργαλείων για την εξεύρεση και ανάπτυξη γεωθερμικών πόρων.

Το τμήμα "θα καθορίσει την πρακτική της μηχανικής μάθησης στη γεωθερμική βιομηχανία και θα μεγιστοποιήσει την αξία των πλούσιων συνόλων δεδομένων που χρησιμοποιούνται στις γεωεπιστήμες".

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης