Διεθνή

Ρεκόρ στις αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου στην Ινδία

Ρεκόρ στις αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου στην Ινδία

Τα διυλιστήρια της Ασίας κινητοποιούνται για να αντικαταστήσουν τις προμήθειες από το Ιράν και τη Βενεζουέλα

Οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου στην Ινδία σημείωσαν ρεκόρ τον Ιούνιο και μέχρι στιγμής φέτος είναι συνολικά σχεδόν διπλάσιες  σε σχέση με πέρυσι, καθώς τα διυλιστήρια της Ασίας κινητοποιούνται για να αντικαταστήσουν τις προμήθειες από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, πιέζει τους συμμάχους του  να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικών αγαθών στο μηδέν μέχρι τον Νοέμβριο και η μετατόπιση της Ινδίας ενισχύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια για να προωθήσουν τους πολιτικούς τους στόχους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει μεγάλος εξαγωγέας ακατέργαστων προϊόντων, στέλνοντας 1,76 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) στο εξωτερικό τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης.
Παραγωγοί και traders στις Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βαρέλια αμερικανικού αργού στην Ινδία φέτος μέχρι τον Ιούλιο, σε σύγκριση με 8 εκατομμύρια βαρέλια όλο το 2017.
Οι εξαγωγές προς την Ινδία θα μπορούσαν να αυξηθούν αν η Κίνα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά τον τελευταίο γύρο αμερικανικών δασμών, οι οποίες θα μπορούσαν να περιορίσουν τις κινεζικές αγορές και να οδηγήσουν χαμηλότερα τις  τιμές αργού στις ΗΠΑ.
Ο Α. K. Sharma, επικεφαλής της Indian Oil Corp (IOC.NS), και κορυφαίος παραγωγός της χώρας, δήλωσε ότι το ακατέργαστο πετρέλαιο των Η.Π.Α. κερδίζει λόγω του χαμηλότερου κόστους και θα μπορούσε να επεκταθεί περαιτέρω αν η Κίνα μειώσει τις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.
"Εάν η Κίνα επιβάλει δασμούς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, τότε οι εισαγωγές των ΗΠΑ προς την Ινδία θα αυξηθούν πιθανώς", ανέφερε. "Ψάχνουμε για μια μίνι-μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αγορά τριών έως τεσσάρων φορτίων πετρελαίου ΗΠΑ για διάστημα τριών έως έξι μηνών αντί να αγοράζουν μεμονωμένα φορτία".



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης