Διεθνή

Η Total σχεδιάζει την πώληση πεδίων της Βόρειας Θάλασσας ύψους 1,5 δισ. δολ.

tags :
Η Total σχεδιάζει την πώληση πεδίων της Βόρειας Θάλασσας ύψους 1,5 δισ. δολ.

Η Bank of America Merrill Lynch  θα τρέξει  την πώληση του ποσοστού 20% το Laggan Tormore, ενώ η επενδυτική τράπεζα Lambert Energy θα αναλάβει την πώληση των άλλων μεριδίων

Η γαλλική Total αναμένεται να πουλήσει το ένα τρίτο του μεριδίου της στο Laggan Tormore, μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου  στη βόρεια Θάλασσα της Βρετανίας, τα οποία θα μπορούσαν να αντλήσουν συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν τραπεζικές και βιομηχανικές πηγές.
Η πώληση θα περιλαμβάνει μερίδια σε έναν αριθμό μικρότερων πεδίων που αποκτήθηκαν από την Total  στο πλαίσιο της συμφωνίας  4,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου τη A.P. Moller-Maersk, το 2017  σύμφωνα με το Reuters.
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο.
Στα πεδία αυτά περιλαμβάνεται το  Golden Eagle, στον οποίο η Total έχει ποσοστό συμμετοχής 32%, καθώς και το Dumbarton (30%), το Bruce (43%) και το Keith (25%).
Η Bank of America Merrill Lynch  θα τρέξει  την πώληση του ποσοστού 20% το Laggan Tormore, το οποίο αφήνει το Total με 40% μόλις ολοκληρωθεί.
 Η επενδυτική τράπεζα Lambert Energy θα αναλάβει την πώληση των άλλων μεριδίων.
Η πώληση αποτελεί μέρος μιας ευρείας αναδιάρθρωσης στη γηρασμένη Βόρεια Θάλασσα, όπου βετεράνοι παίκτες επιδιώκουν να διαθέσουν παλαιότερα πεδία με φθίνουσα παραγωγή, καθώς νέες, εταιρείες πιστεύουν ότι μπορούν να αποσπάσουν περισσότερη αξία.
Την περασμένη εβδομάδα, η Chevron ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει  να πουλήσει τα πεδία της στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα.
Η Royal Dutch Shell και η BP έχουν επίσης πουλήσει πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια.
Ο πετρελαϊκός τομέας Laggan Tormore, στον οποίο η Total έχει πλέον 60%, άρχισε την παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2016 και μπορεί να παράγει μέχρι και 90.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.
Οποιαδήποτε συμφωνία για τα πεδία Bruce και Keith είναι πιθανό να είναι πολύπλοκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης