Γερμανία: Αύξηση 1,8% οι εξαγωγές τον Μάιο 2018

Γερμανία: Αύξηση 1,8% οι εξαγωγές τον Μάιο 2018

Το εμπορικό πλέονασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 20,3 δισ. ευρώ έναντι 19 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα   

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψαν οι εξαγωγές της Γερμανίας για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά 9/7/2018  στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά +1,8% σε μηνιαία βάση, αντισταθμίζοντα την πτώση του -0,3% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η μηνιαία άνοδος να διαμορφωθεί στο +0,7%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό, και συγκεκριμένα στο +0,7% μετά την άνοδο του +2,6% που είχαν σημειώσει τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία ωστόσο να ξεπερνούν επίσης τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως του +0,5%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 20,3 δισ. ευρώ, έναντι 19 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά +1,3% αντιστρέφοντας την ετήσια άνοδο της τάξεως του +9,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, με τις εισαγωγές να ενισχύονται κατά +0,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2018, οι εξαγωγές της χώρας στην υπόλοιπη Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά +6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι εξαγωγές στις χώρες εκτός Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά +4%.

www.worldenergynews.gr


Eleni Α