Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αιολική επένδυση της Siemens Gamesa στην Βραζιλία

Νέα αιολική επένδυση της Siemens Gamesa στην Βραζιλία

Συνεργασία με την θυγατρική της Iberdrola

Με 136 ανεμογεννήτριες και συνολική χωρητικότητα 471 MW θα προμηθεύσει η Siemens Gamesa τη Neoenergia, θυγατρική της Iberdrola της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ισπανικής ενεργειακής εταιρείας που είναι από τις κορυφαίες στον κλάδο της, η συμφωνία περιλαμβάνει τη διάθεση 136 νέων και αποδοτικότερων στροβίλων, τύπου SG 3,4-132 της εταιρείας στο συγκρότημα Santa Luzia, το οποίο περιλαμβάνει 15 εξελίξεις αιολικών πάρκων στην πολιτεία Paraiba στη βορειοανατολική Βραζιλία.

«Η Siemens Gamesa έχει ενισχύσει τη θέση της στη Βραζιλία έχοντας υπογράψει τη μεγαλύτερη σύμβασή της σε αυτήν την αγορά», δήλωσε η εταιρεία προσθέτοντας ότι αυτή η συμφωνία "ορόσημο" θα βοηθούσε στην ενίσχυση της τοπικής βάσης παραγωγής.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία MAKE που ειδικεύεται στην αιολική ενέργεια, από το 2010 που η Siemens Gamesa εισήλθε στην αγορά της Βραζιλίας , έχει καθιερωθεί ως ο πρώτος κατασκευαστής εξοπλισμού ανεμογεννητριών με μερίδιο αγοράς 24%.

Κατά τη διάρκεια αυτών των οκτώ ετών, η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πάνω από 3 gigawatts (GW), ή πάνω από 1.500 στροβίλους, στη Βραζιλία.

Τέλος, η Βραζιλία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες αγορές αιολικής ενέργειας, με την κυβέρνηση της χώρας να εξετάζει μια εγκατεστημένη αιολική βάση 28,5 GW μέχρι το 2026.

 



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης