Διεθνή

Δυνατό «μπάσιμο» της BP στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Δυνατό «μπάσιμο» της BP στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου

Νέα δεδομένα στην αγορά

Νέα «επένδυση» της BP στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την BP καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (28/6) την απόκτηση του μεγαλύτερου  δικτύου φόρτισης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε δημοσιευμά τους οι Financial Times, η αγορά του «Chargemaster» σηματοδοτεί μια σειρά σημαντικών επενδύσεων από τις εταιρείες πετρελαίου που προσπαθούν να αποκτήσουν θέση ισχύος στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Μάλιστα, οι αναλυτές του ενεργειακού τομέα αναφέρουν ότι η άνοδος αυτών των οχημάτων θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση της ζήτησης πετρελαίου, καθώς με αυτόν τον τρόπο αμφισβητείται ο ρόλος του ως το κυριότερο καύσιμο μεταφοράς στον κόσμο.
Η BP δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση και την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου χρέωσης στα προάστια της BP στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, η Chargemaster λειτουργεί περισσότερα από 6.500 σημεία φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα, με τον επικεφαλής του τμήματος της BP, Tufan Erginbilgic να δηλώνει ότι: «Πιστεύουμε ότι η γρήγορη φόρτιση των οχημάτων είναι καταλυτική για την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων».

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου δίνουν πλέον βάρος στην αλυσίδα εφοδιασμού με ηλεκτρισμό, δεδομένου ότι προβλέπουν πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα υπερισχύσουν των ορυκτών καυσίμων.

Τέλος, η BP τον περασμένο μήνα πραγματοποίησε επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην StoreDot,  εταιρεία του Ισραήλ που ειδικεύεται στην κατασκευή μπαταριών υψηλής ταχύτητας φόρτισης.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης