Διεθνή

Επιτάχυνση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου από την Ασία, σύμφωνα με τον IEA

tags :
Επιτάχυνση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου από την Ασία, σύμφωνα με τον IEA

Κινητήρια δύναμη αναμένεται να δώσουν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές

Νέα στοιχεία για την πορεία της ζήτησης του φυσικού αερίου δημοσίευσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, αναφέροντας ότι προβλέπεται αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 1.6% μέσο όρο, φθάνοντας τα 4,1 δισ. κυβικά μέτρα μέσα στην επόμενη πενταετία.

Κινητήρια δύναμη αναμένεται να δώσουν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Κίνα θα κυριαρχήσει στην αυξανόμενη ζήτηση φυσικού αερίου, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης έως το 2022.

Ο IEA δήλωσε ότι η βιομηχανία θα είναι ο κύριος μοχλός αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα, με επικεφαλής τον κλάδο της χημείας και της μεταποίησης.

Παράλληλα, η ζήτηση φυσικού αερίου στον οικιακό και στον εμπορικό τομέα ωφελείται σαφώς από τη συνεχή εναλλαγή άνθρακα-αερίου.

Η έκθεση δείχνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας της βιομηχανίας αναμένεται να αντικαταστήσει την παραγωγή ενέργειας ως την κύρια κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, καθώς το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται όχι μόνο για την παραγωγή ενέργειας αλλά και για τις χημικές ουσίες.

Επίσης, η εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές αυξάνεται, οδηγώντας σε δυνητικό ανταγωνισμό μεταξύ παραδοσιακών προμηθευτών όπως η Ρωσία και νέων πηγών προμήθειας, κυρίως από το LNG, το οποί με την σειρά του θεωρείται η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης του εμπορίου που προέρχεται κυρίως από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ιαπωνία παραμένει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ΥΦΑ, αλλά η Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές θεωρούν ότι το μερίδιό τους στο εμπόριο αυξάνεται σημαντικά, φθάνοντας το 45% του όγκου των συναλλαγών έως το 2023 - περισσότερο από το διπλάσιο του μεριδίου του 2013.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης