Διεθνή

Στόχος το 1 δισ. ευρώ ετησίως για την Trafigura παρά τις προσωρινές απώλειες

Στόχος το 1 δισ. ευρώ ετησίως για την Trafigura παρά τις προσωρινές απώλειες

Ο όγκος των μετάλλων και των ορυκτών αυξήθηκε κατά 48%, με τα μικτά κέρδη στο τμήμα να ανεβαίνουν κατά 16% στα 680 εκατ. δολάρια

Κατά 50% υποχώρησαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 τα κέρδη της εταιρείας Trafigura καθώς αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες στην αγορά πετρελαίου, μια από τις δύο βασικές της δραστηριότητες.

Η εταιρεία με έδρα την Ελβετία, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εμπόρους ενέργειας και μετάλλων στον κόσμο, δήλωσε ότι είχε αναλάβει μια "ουσιαστική αναδιάρθρωση" των βιβλίων πετρελαιοειδών, συρρικνώνοντας τα αποθέματα και μειώνοντας τις δεσμεύσεις αποθήκευσης ως απάντηση σε μια μετατόπιση της αγοράς.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει από την ύφεση, σημειώνοντας άνοδο κατά 80 δολάρια το βαρέλι φέτος, η Trafigura και οι ανταγωνιστές της δυσκολεύτηκαν να βγάλουν λεφτά από την αγορά και την αποθήκευση φθηνού αργού, ενώ περιμένουν να πέσουν οι τιμές.

Προς απάντηση σε αυτά τα δεδομένα η Trafigura και οι Vitol, Mercuria και Glencore έχουν μειώσει το κόστος και την αύξηση του όγκου συναλλαγών για να ενισχύσουν τα κέρδη.

«Η πτώση της κερδοφορίας ήταν το αποτέλεσμα μιας σημαντικής μετατόπισης στην αγορά πετρελαίου κατά αυτήν περίοδο όπου οι προθεσμιακές τιμές είναι υψηλότερες από τις τιμές spot και λειτουργούν ως κίνητρο για τη διατήρηση των αποθεμάτων» δήλωσε ο Christophe Salmon, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου της Trafigura.

«Ως εκ τούτου, αναλάβαμε ουσιαστική αναδιάρθρωση των εμπορικών χαρτοφυλακίων μας, μειώνοντας το κόστος, τα αποθέματα και προσαρμόζοντας ριζικά τις δεσμεύσεις μας για αποθήκευση» συμπλήρωσε.

Από την αρχή του έτους μέχρι και τον Μάρτιο η Trafigura ανέφερε ότι τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα $ 221,8 εκατ. Από 470,5 εκατ. Δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, στόχος της εταιρείας είναι να έχει καθαρά κέρδη περί το 1 δις ευρώ ετησίως

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης