Διεθνή

Σε υψηλά επίπεδα οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν

Σε υψηλά επίπεδα οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 10,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ήταν περίπου 45% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο

Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν αυξήθηκαν περίπου στα 705.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία από ναυτιλιακές και βιομηχανικές πηγές που επικαλείται το Reuters, παρά τις απειλές νέων αμερικανικών κυρώσεων.
Από τον Ιούνιο οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν ενδέχεται να μειωθούν επειδή τουλάχιστον δύο διυλιστήρια - που αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% της ινδικής δυναμικότητας διύλισης περίπου 5 εκατομμυρίων bpd - προετοιμάζονται να περιορίσουν τις αγορές υπό την πίεση των αμερικανικών κυρώσεων.
Στις 8 Μαΐου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις για τη μείωση των αποστολών πετρελαίου της χώρας.
Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από το Ιράν τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 10,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ήταν περίπου 45% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έφθασαν το Μάιο τα 2,7 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SHANA αυτό το μήνα, αντιπροσωπεύοντας το υψηλότερο επίπεδο μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων στην Τεχεράνη το 2016.
Τα ινδικά κρατικά διυλιστήρια είχαν μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν το οικονομικό έτος 2017/18 λόγω διαφωνίας σχετικά με τα δικαιώματα ανάπτυξης ενός γιγαντιαίου πεδίου πετρελαίου.
Ωστόσο, τα εργοστάσια ραφιναρίσματος είχαν σχεδιάσει να αυξήσουν τις εισαγωγές κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση από τον Απρίλιο, αφού το Ιράν συμφώνησε σε εκπτώσεις ναυλώσεων.
Η Ινδία, τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου παγκοσμίως, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης του Ιράν μετά από την Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης