Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μαζικές κινητοποιήσεις «παραίτησαν» τον πρόεδρο της Petrobas

Οι μαζικές κινητοποιήσεις «παραίτησαν» τον πρόεδρο της Petrobas

Πολλοί απεργοί κατηγορούσαν τον ίδιο τον Παρέντε για την αύξηση των τιμών

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας Petrobras Pedro Parente.

Είχαν προηγηθεί μαζικές κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών και των εργαζόμενων στον πετρελαϊκό τομέα κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, που δεν αναφέρθηκε στους συγκεκριμένους λόγους παραίτησης του 65χρονου, διόρισε τον Ιβάν Μοντέιρο μεταβατικό πρόεδρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η απεργία των οδηγών φορτηγών διήρκησε εννέα ημέρες και προκάλεσε πολλά προβλήματα με αποκλεισμούς κεντρικών αυτοκινητόδρομων, ελλείψεις στον ανεφοδιασμό καυσίμων και φρέσκων προϊόντων, ενώ τα αεροδρόμια να λειτουργούσαν με δυσκολία και αυτοκινητοβιομηχανίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Στην επιστολή μάλιστα που έστειλε στον Τέμερ ο Parente εξήγησε μεταξύ άλλων ότι: «Δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης, είναι σαφές ότι στην προεδρία της Petrobras δεν είναι πλέον θετική και συμβάλλει στην κατασκευή των εναλλακτικών λύσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».

Πολλοί απεργοί κατηγορούσαν τον ίδιο τον Παρέντε για την αύξηση των τιμών, αφού έπειτα από δική του πρωτοβουλία η Petrobras σταμάτησε τις επιχορηγήσεις που δίνονταν στους Βραζιλιάνους για την αγορά καυσίμων. Εξάλλου πριν δύο χρόνια είχε αποφασίσει να συνδέσει την τιμή των καυσίμων στη Βραζιλία με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, γεγονός που είχε οδηγήσει σχεδόν στον διπλασιασμό τους.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης