Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Γρήγορα η ανάκτηση της παραγωγής αν ο ΟΠΕΚ αποφασίσει άρση των ορίων

tags :
Rosneft: Γρήγορα η ανάκτηση της παραγωγής αν ο ΟΠΕΚ αποφασίσει άρση των ορίων

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Pavel Sorokin δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία θα μπορέσει να ανακτήσει την παραγωγή πετρελαίου της μέσα σε λίγους μήνες

Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, θα είναι σε θέση να αποκαταστήσει 70.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) από την παραγωγή πετρελαίου σε μόλις δύο ημέρες αν αρθούν τα όρια της παγκόσμιας παραγωγής, επισημαίνει η Renaissance Capital σε επιστολή προς τους πελάτες της.
Η Rosneft αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία, η οποία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή της κατά 300.000 bpd από τον Ιανουάριο του 2017 ως μέρος της παγκόσμιας συμφωνίας με την Οργάνωση των χωρών εξαγωγής πετρελαίου.
Η τρέχουσα συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή ισχύει μέχρι το τέλος του έτους. Ο ΟΠΕΚ και υπουργοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ θα συγκεντρωθούν στη Βιέννη στις 22-23 Ιουνίου για να εξετάσουν εκ νέου τη συμφωνία.
Η Ρωσία και ο ηγέτης του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία σημείωσαν ότι θα μπορούσε αν υπάρξει ανάγκη να αυξηθεί σταδιακά η παραγωγή πετρελαίου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε έλλειψη εφοδιασμού.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Pavel Sorokin δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία θα μπορέσει να ανακτήσει την παραγωγή πετρελαίου της μέσα σε λίγους μήνες.
Η Rosneft δήλωσε ότι παράγει πετρέλαιο εντός των ποσοστώσεων που καθορίζονται από τη συμφωνία OPEC +. "Η εταιρεία πρέπει να είναι έτοιμη για πιθανές αλλαγές στο εξωτερικό περιβάλλον", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Οι αναλυτές του Renaissance Capital επισκέφθηκαν το νέο πετρελαϊκό πεδίο Yurubcheno-Takhomskoye της Rosneft στην ανατολική Σιβηρία της Ρωσίας.
"Η διοίκηση της Rosneft κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιβεβαίωσε ότι η τρέχουσα πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας ανέρχεται σε 120.000-150.000 bpd (λόγω των περιορισμών του OPEC +), κάτι που παραπάνω από τη δική μας πρόσφατη εκτίμηση 100.000 bpd", ανέφερε η επιστολή.
"Σύμφωνα με τη Rosneft, κατάφερε να ανακτήσει 70.000 μονάδες παραγωγής πετρελαίου σε μόλις δύο ημέρες, ενώ η πιο βραχυπρόθεσμη παραγωγή αναμένεται να υποστηρίξει το δεύτερο τρίμηνο του 2018, κατά την άποψή μας."
Η Aton Brokerage, η οποία ήταν επίσης στο ταξίδι, δήλωσε ότι η Rosneft αναμένεται να είναι σε θέση να παράγει άλλα 80.000-85.000 bpd την τρίτη ημέρα της διαδικασίας, επικαλούμενη τον Πρώτο Αντιπρόεδρο Eric Liron.
"Ο κ. Liron ανέφερε ότι η εταιρεία του διαφέρει από άλλες πετρελαϊκές εταιρείες στην προσέγγισή της για τη μείωση της παραγωγής, καθώς σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που επέλεξαν να μειώσουν την παραγωγή στη βιομηχανική μονάδα, η Rosneft μείωσε την παραγωγή στα ώριμα πράσινα πεδία, συνεχίζοντας τις επενδύσεις στην αντίστοιχη ανάπτυξή τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης