Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα κρυπτονομίσματα δίνουν ώθηση στην ανανεώσιμη ενέργεια της Μολδαβίας

Τα κρυπτονομίσματα δίνουν ώθηση στην ανανεώσιμη ενέργεια της Μολδαβίας

Καινοτόμα  προσπάθεια για την ηλιακή ενέργεια πανεπιστημίου της Μολδαβίας

Η Μολδαβία, εισάγει τα τρία τέταρτα της ενέργειας της και έχει δει τις τιμές της ενέργειας να αυξάνονται κατά περισσότερο από μισό τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), το οποίο φέτος θα ξεκινήσει μια καινοτόμα  προσπάθεια για την ηλιακή ενέργεια πανεπιστημίου της Μολδαβίας που χρηματοδοτείται από κρυπτονόμισμα.
Η πρωτοβουλία με την Sun Exchange, μια αγορά της ηλιακής ενέργειας της Νότιας Αφρικής, θα επιτρέψει σε καταναλωτές να αγοράσουν ηλιακά κύτταρα χρησιμοποιώντας το SolarCoin, κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε με την ElectriCChain και στη συνέχεια να τις μισθώσει στο Πολυτεχνείο της Μολδαβίας, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας .
Η ιδέα είναι να βρεθούν νέες πηγές χρηματοδότησης για να «βοηθήσουν τα κτίρια να γίνουν πράσινα» - εν προκειμένω με ηλιακά πάνελ στον τελευταίο όροφο, δήλωσε ο Dumitru Vasilescu, υπεύθυνος προγράμματος UNDP στη Μολδαβία, μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης.
"Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τις χώρες που επενδύουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, καθώς συχνά πρέπει να περιμένουν  10 έως 15 χρόνια πριν αποδώσει η επένδυση", δήλωσε στο Reuters.
Αλλά το πανεπιστήμιο θα έχει ένα πλήρες 1 megawatt ενέργειας εγκατεστημένο το καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας χρηματοδότησης από το πλήθος σύμπλήρωσε .
Οι ιδιοκτήτες των ηλιακών κυττάρων, με τη σειρά τους, θα λάβουν SolarCoins μόλις το πανεπιστήμιο παράγει ενέργεια, κερδίζοντας περίπου 4% για την επένδυσή τους, πρόσθεσε ο Vasilescu.
Η Μολδαβία διαθέτει επί του παρόντος πάνω από 10.000 τετραγωνικά μέτρα αχρησιμοποίητου χώρου στον τελευταίο όροφο σε δημόσια κτίρια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν για τέτοιες προσπάθειες, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης