Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε για πρώτη φορά τα πυρηνικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Ηνωμένο Βασίλειο: Η αιολική ενέργεια ξεπέρασε για πρώτη φορά τα πυρηνικά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 18,8% της ηλεκτρικής ενέργειας
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας από τα αιολικά πάρκα ξεπέρασαν την παραγωγή από τους οκτώ σταθμούς πυρηνικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο στοιχείο καθώς ο άνεμος ξεπέρασε τα πυρηνικά κατά το ¼, με την βιομηχανία των ανανεώσιμων πηγών να χαιρετίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ορόσημο για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.



Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, κατά το πρώτο τρίμηνο, η αιολική ενέργεια παρήγαγε το 18,8% της ηλεκτρικής ενέργειας.
Μάλιστα, σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 17 Μαρτίου οι ανεμογεννήτριες παρείχαν για σύντομο χρονικό διάστημα σχεδόν το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ δύο πυρηνικοί σταθμοί ήταν προσωρινά εκτός σύνδεσης λόγω της καθιερωμένης συντήρησης.
Ο Dr Rob Gross ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης Drax Electric Insights, δήλωσε ότι δεν υπάρχει όριο για τις προοπτικές του ανέμου στον τομέα της ενέργειας.
Μάλιστα, το προγραμματισμένο ιδιωτικό καλώδιο ρεύματος που θα συνδέσει την Βόρεια Ουαλία και την Σκωτία βοήθησε στο «ξεκλείδωμα» ηλεκτρικής ενέργειας από τα αιολικά πάρκα της Σκωτίας.
Η σύνδεση της Western Link μείωσε δραστικά το ποσό των χρημάτων που κατέβαλε η National Grid στους κατόχους αιολικών πάρκων για την περικοπή αυτή.
Η εταιρεία πλήρωσε £ 100 εκατομμύρια το 2017 για περικοπές. Αυτό το έτος οι πληρωμές έχουν ήδη μειωθεί κατά τα δύο τρίτα.
Η Emma Pinchbeck, εκτελεστικός διευθυντής της βιομηχανικής ομάδας RenewableUK, δήλωσε ότι το νέο καλώδιo θα χρησιμοποιήσει καλύτερη την αιολική ενέργεια.
Βέβαια, οι ανανεώσιμες πηγές έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ακόμη για να πιάσουν το φυσικό αέριο, το οποίο αποτελεί την κορυφαία πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Βρετανία με 36.12TWh, έχοντας μια ελαφριά μείωση στο μερίδιο του, το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης