Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την αγγλική Pergas το πρώτο πετρελαϊκό deal του Ιράν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία

tags :
Με την αγγλική Pergas το πρώτο πετρελαϊκό deal του Ιράν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία
H συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη του πεδίου Keranj
Το Ιράν υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία την Τετάρτη 16/5/2018 με κοινοπραξία διεθνών εταιρειών για την ανάπτυξη ενός πετρελαϊκού πεδίου, το πρώτο συμβόλαιο μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από την πυρηνική συμφωνία και την επαναφορά κυρώσεων στην Τεχεράνη.
Η  κρατική National Iranian South Oil Company (NISOC) υπέγραψε συμφωνία (HOA) με την αγγλική  Pergas σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού πετρελαίου  στο πρακτορείο ειδήσεων  SHANA.
Η κοινοπραξία θα επιδιώξει να παράγει 655 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τον τομέα Keranj στην επαρχία Khuzestan, στο νοτιοδυτικό Ιράν, τα επόμενα 10 χρόνια, ανέφερε το SHANA.
Ο Πρεσβευτής της Βρετανίας στην Τεχεράνη, Rob Macaire και ο διευθυντής της  Pergas,  Colin Rowley, ήταν παρόντες στην τελετή υπογραφής στην Τεχεράνη σύμφωνα με το δημοσίευμα.
"Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ... να υποστηρίξει τη συμφωνία", ανέφερε ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh,  σύμφωνα με το SHANA.
Ο Zanganeh ανέφερε ότι αναμένει από τις ευρωπαϊκές χώρες να αντισταθμίσουν την αμερικανική "προδοσία" της πυρηνικής συμφωνίας και να στηρίξουν τις δυτικές εταιρείες που υπογράφουν συμφωνίες με την Τεχεράνη.
Η συμφωνία ανακοινώθηκε την ίδια μέρα που ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total δήλωσε ότι θα αποσύρθει από έργο φυσικού αερίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν αν δεν μπορέσει να εξασφαλίσει εξαίρεση από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης