Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μνημόνιο συμφωνίας της Total με το Ομάν για την ανάπτυξη φυσικών πόρων

Μνημόνιο συμφωνίας της Total με το Ομάν για την ανάπτυξη φυσικών πόρων
Το έργο αναμένεται να έχει αρχική παραγωγή περίπου 500 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου
Μνημόνιο συμφωνίας με την κυβέρνηση του Ομάν υπέγραψε η Total με στόχο την ανάπτυξη φυσικών πόρων στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία χθες (13/5).
«Ως φορείς εκμετάλλευσης Total και Shell θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη πεδίων στο χερσαίο Block 6 με αντίστοιχα μερίδια 25% και 75%», δήλωσε η Total.
Ειδικότερα, η επιχείρηση της Total θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα αγοράς φυσικού αερίου ως πρώτη ύλη για να αναπτύξει στο Ομάν ένα περιφερειακό κόμβο για την υπηρεσία ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για την προμήθεια ΥΦΑ ως καυσίμου για θαλάσσια σκάφη.
Το έργο αναμένεται να έχει αρχική παραγωγή περίπου 500 εκατομμυρίων κυβικών ποδιών φυσικού αερίου.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Εξερεύνησης και Παραγωγής της Total Arnaud Breuillac δήλωσε ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε αυτό το μνημόνιο συμφωνίας με το σουλτανάτο του Ομάν που θα μας δώσει πρόσβαση σε νέους φυσικούς πόρους και την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο έργο φυσικού αερίου».
«Θα φέρουμε όλη μας την τεχνογνωσία στο υγροποιημένο φυσικό αέριο και θα εισάγουμε την πρόσβαση σε μια νέα αγορά φυσικού αερίου για το Σουλτανάτο. Η ανάπτυξη μιας υπηρεσίας ανεφοδιασμού LNG θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης σε επίπεδο χώρας και θα στηρίξει τη διαφοροποίηση της βιομηχανίας μέσω της προώθησης της ναυτιλιακής δραστηριότητας στο Ομάν» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης