Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ για την παραγωγή LPG στην Τουρκία το 2017

Ρεκόρ για την παραγωγή LPG στην Τουρκία το 2017
Οι περισσότερες εισαγωγές LPG προήλθαν από την Αλγερία, τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ, το Καζακστάν και τη Ρωσία
Kατά 4,4% αυξήθηκε η παραγωγή υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG) στην Τουρκία το 2017 σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκίας για την ενεργειακή παρακολούθηση.
Ειδικότερα, η χώρα έφθασε για πρώτη φορά σε αυτό το ρεκόρ υψηλού επιπέδου παραγωγής 1 εκατομμυρίου τόνων υγραερίου που ισοδυναμεί με το ¼ της συνολικής κατανάλωσης της χώρας, αποκαλύπτουν επίσημες πληροφορίες που συγκέντρωσε η Υπηρεσία Anadolu από την Ρυθμιστική Αρχή Ενεργειακής Αγοράς (EMRA).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της EMRA, στην Τουρκία πωλήθηκαν 4 εκατομμύρια τόνοι υγραερίου το 2017 - σχεδόν το ίδιο επίπεδο κατανάλωσης με το 2016.
Παράλληλα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εισαγωγές LPG της χώρας μειώθηκαν κατά 0,9% το 2017 από έτος σε έτος και ανήλθαν σε 3,39 εκατ. τόνους.
Οι περισσότερες εισαγωγές LPG προήλθαν από την Αλγερία, τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ, το Καζακστάν και τη Ρωσία.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και υγραεριοκίνηση παραμένει στάσιμη στη Δύση, αυξάνεται στην Ανατολή με την Τουρκία να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές για την υγραεριοκίνηση.
Ας σημειωθεί ότι η ζήτηση LPG στη γείτονα αυξήθηκε κατά 9% το 2015 σε σχέση με το 2014 και τώρα ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στους δρόμους της με το εν λόγω καύσιμο είναι πάνω από 4 εκατομμύρια, ενώ ακολουθούν Ρωσία, Πολωνία, Νότιος Κορέα και Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης