Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώθηκαν κατά 19% οι επενδύσεις της Ευρώπης στα αιολικά πάρκα

Μειώθηκαν κατά 19% οι επενδύσεις της Ευρώπης στα αιολικά πάρκα
Το προηγούμενο έτος οι επενδύσεις σε νέα αιολικά πάρκα ανήλθαν σε 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ (27,6 δισεκατομμύρια δολάρια), από τα 27,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016
Κατά 19% μειώθηκαν οι επενδύσεις σε νέα αιολικά πάρκα στην Ευρώπη το 2017 σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με νέα έκθεση της WindEurope.
Το προηγούμενο έτος οι επενδύσεις σε νέα αιολικά πάρκα ανήλθαν σε 22,3 δισεκατομμύρια ευρώ (27,6 δισεκατομμύρια δολάρια), από τα 27,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016, σύμφωνα με την έκθεση του ετήσιου δελτίου χρηματοδότησης και επενδυτικών τάσεων.
«Ωστόσο, ο όγκος των επενδύσεων αναμένεται να σταθεροποιηθεί το 2018, με την έναρξη των δημοπρασιών σε ολόκληρη την Ευρώπη και τα έργα που θα λάβουν τελικές επενδυτικές αποφάσεις", δήλωσε η WindEurope, προσθέτοντας ότι τα έργα αιολικής ενέργειας αναμένουν τελικές επενδυτικές αποφάσεις (FID) πάνω από 23 δισ. ευρώ (28,5 δισ. δολάρια).
Στη συνέχεια η έκθεση έκανε λόγο για την σπουδαιότητα της επενδυτικής ευκαιρίας που παρουσιάζει ο ενεργειακός τομέας στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι τα ποσά αυξήθηκαν σε 51,2 δισ. ευρώ για την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων, επιχειρήσεων και δημόσιων έργων.
Μάλιστα, οι τράπεζες επέκτειναν το ποσό των 15,5 δισ. ευρώ σε χρεωστικούς πόρους για την κατασκευή νέων αιολικών πάρκων και την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων αιολικών πάρκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης