Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλγερία: H Sonatrach επενδύει στην ηλιακή ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία

Αλγερία: H Sonatrach επενδύει στην ηλιακή ενέργεια και την ψηφιακή τεχνολογία
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonatrach ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 16/4/2018 ότι η κρατική επιχείρηση ενέργειας προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της και παράλληλα σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην ηλιακή ενέργεια σε συνεργασία με ξένους εταίρους.
Η Αλγερία πρέπει να «βρει λύσεις για την αύξηση των αποθεμάτων της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ψηφιακών για τη μείωση του κόστους και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonatrach Abdelmoumene Ould Kaddour.
Μιλώντας κατά την εναρκτήρια σύνοδο μιας διεθνούς διάσκεψης για την ενέργεια στη πόλη του Oran, δήλωσε ότι η Sonatrach ήταν αποφασισμένη να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη του ηλιακού τομέα στην Αλγερία.
«Έχουμε επενδύσει για 1,6 gigawatts, σίγουρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ηλιακή ενέργεια», είπε.
Ο Ould Kadour, ο οποίος ανέλαβε τη Sonatrach πριν από ένα χρόνο, προσπαθεί να μεταρρυθμίσει την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία προσπαθεί να ενισχύσει την παραγωγή, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου που ξεκίνησε  το 2014 έπληξε τα δημόσια έσοδα της Αλγερίας.
Στις δηλώσεις του ανέφερε  ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο στις 30 Απριλίου, για την μεταρρύθμιση της κρατικής επιχείρησης που θα της δώσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης