Διεθνή

Σπουδαία συμφωνία για τη Fortum στην ηλιακή ενέργεια της Φινλανδίας

Σπουδαία συμφωνία για τη Fortum στην ηλιακή ενέργεια της Φινλανδίας
Οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018 και θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2018
Το μεγαλύτερο ηλιακό ηλεκτρικό σύστημα στην ιστορία της Σκανδιναβίας θα προμηθεύσει τη χώρα της Φινλανδίας η εταιρεία Fortum.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, κέρδισε το συμβόλαιο προσφοράς για την εγκατάσταση ενός ηλιακού ηλεκτρικού συστήματος στις στέγες περίπου 40 εμπορικών κτιρίων σε όλη την χώρα της Φινλανδίας.
Με συνολική παραγωγική δυναμικότητα περίπου 10 MW,πρόκειται για την μεγαλύτερη παροχή συστημάτων ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας που εγκαθίστανται στις στέγες του τελευταίου ορόφου των κτιρίων.
Παράλληλα, η συνολική δυναμικότητα παραγωγής ηλιακής ενέργειας στη Φινλανδία το 2017 ήταν περίπου 35 MW.
H εταιρεία Fortum θα αναλάβει τον προγραμματισμό και τη διαχείριση του έργου καθώς και την προμήθεια του εξοπλισμού.
Οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018 και θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2018.
«Η υλοποίηση του οράματός μας για έναν καθαρότερο κόσμο δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια βραδιά. Ευτυχώς πρόκειται για ένα στόχο που μοιράζονται πολλές εταιρείες και κοινότητες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Tatu Kulla, επικεφαλής της ανάπτυξης επιχειρήσεων στη Fortum.
Τέλος, όσον αφορά τη Fortum, είναι μια κορυφαία εταιρεία καθαρού ενεργειακού εξοπλισμού που παρέχει στους πελάτες της ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και ψύξη, καθώς και έξυπνες λύσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης