Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας στη Σκωτία το πρώτο τρίμηνο του 2018

Ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας στη Σκωτία το πρώτο τρίμηνο του 2018
Σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής από την Σκωτία
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι χερσαίες ανεμογεννήτριες στη Σκωτία τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το WWF.
Ειδικότερα, η παραγωγή της αιολικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 44% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος σε σύγκριση με το 2017 την ίδια χρονική περίοδο.
Τα νέα στοιχεία ότι οι ανεμογεννήτριες παρέχουν 5,353,997MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Δίκτυο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2018, αρκετή ισχύ για να παρέχει το ισοδύναμο πέντε εκατομμυρίων κατοικιών με ηλεκτρισμό χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα.
Μάλιστα, η αιολική ενέργεια έπιασε κορυφή την 1η Μαρτίου όταν η παραγωγή ανήλθε σε 110.149MWh - 173% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας .
Ακόμη και στη χειρότερη μέρα κατά τη διάρκεια του τριμήνου, (11 Ιανουαρίου), οι ανεμογεννήτριες εξακολουθούσαν να παράγουν αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτούν περισσότερα από 575.000 σπίτια.
«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν προσδώσει μια απίστευτη δύναμη κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του τρέχοντος έτους», δήλωσε σε δήλωσή του ο Sam Gardner, διευθυντής της WWF της Σκωτίας, προσθέτοντας ότι: «Η αύξηση της τάξης του 44% στην ισοδύναμη περίοδο το 2017 αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι επενδύσεις που έγιναν στην τεχνολογία αυτή έχουν αποδώσει για την οικονομία και το περιβάλλον, θέτοντας τη Σκωτία στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής».

www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης