Διεθνή

Η ανάκαμψη της BP ανέβασε στα 13,4 εκατ. δολ. την αμοιβή του Bob Dudley το 2017

tags :
Η ανάκαμψη της BP ανέβασε στα 13,4 εκατ. δολ. την αμοιβή του Bob Dudley το 2017
Η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία έξι πρόσθετα πεδία φέτος, τα οποία θα την βοηθήσουν να ενισχύσει την παραγωγή της κατά 90000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boed) μέχρι το 2021
Η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της BP Bob Dudley αυξήθηκε στα 13,4 εκατομμύρια δολάρια το 2017, όταν τα κέρδη του κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου υπερδιπλασιάστηκαν και η παραγωγή αυξήθηκε.
Ο μισθός του Dudley αυξήθηκε κατά 13% από το 2016, όταν το πακέτο αμοιβών του μειώθηκε κατά 40%, καθώς  η πλειοψηφία των μετόχων αντιτάχθηκε στην πολιτική μισθοδοσίας της εταιρείας.
Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, Ben van Beurden, είδε αύξηση της συνολικής αμοιβής του το 2017 στα 8,9 εκατομμύρια ευρώ (11 εκατομμύρια δολάρια) από 8,6 εκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο έτος.
"Το 2017 ήταν ένα έτος ανάπτυξης σε όλες τις επιχειρήσεις μας. Αυτή ήταν μια εντυπωσιακή απόδοση από τον Bob Dudley και τη μεγάλη ομάδα του, που τώρα βρίσκονται στο επίκεντρο", δήλωσε ο Πρόεδρος της BP (BP) Carl-Henric Svanberg.
 Ο Dudley, 61 ετών, απέκτησε ηγετικό ρόλο στη BP το 2010, μήνες μετά από τη διαρροή στην πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού. Από τότε η BP κατέβαλε πάνω από 65 δισεκατομμύρια δολάρια σε έξοδα καθαρισμού, πρόστιμα και αγωγές, μερικά από τα οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Μετά την πώληση πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου, διυλιστηρίων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, το 2017 σηματοδότησε ένα από τα ισχυρότερα έτη ανάπτυξης της ιστορίας της BP μετην έναρξη 7 νέων έργων.
 Η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία έξι πρόσθετα πεδία φέτος, τα οποία θα την βοηθήσουν να ενισχύσει την παραγωγή της κατά 90000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boed) μέχρι το 2021. Η παραγωγή της BP αυξήθηκε κατά 12% το 2017 σε 2,47 mb.
 Η τρέχουσα μισθολογική πολιτική της BP, η οποία ισχύει μέχρι το 2019, περιλαμβάνει τη μείωση της μέγιστης μακροπρόθεσμης αποπληρωμής του Dudley σε πενταπλάσιο μισθό από επτά φορές και τη μείωση του επιδόματος κατά ένα τέταρτο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης