Διεθνή

Εξασφάλιση συμβολαίου της Senvion για 23.8 MW σε αιολικό πάρκο της Ιαπωνίας

Εξασφάλιση συμβολαίου της Senvion για 23.8 MW σε αιολικό πάρκο της Ιαπωνίας
Η Ιαπωνία σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 24% μέχρι το 2030
Στην υπογραφή σύμβασης παροχής και συντήρηση επτά ανεμογεννητριών 3,4 MW προχώρησε η εταιρεία Senvion για το αιολικό πάρκο Wakami που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Ιαπωνίας Wind Development Co., Ltd. (JWD) και τη Mitsui Engineering & Shipbuilding Co.
Ειδικότερα, οι ανεμογεννήτριες έχουν ύψος κόμβων 80 μέτρα και έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι το αιολικό πάρκο θα μπορεί να χειριστεί πιθανές σεισμικές ή ακραίες καιρικές συνθήκες.
Ο Raymond Gilfedder, Διευθύνων Σύμβουλος της Senvion Australia και υπεύθυνος για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την JWD και την MES για την παράδοση του Wakami Wind Farm. Η σύμβαση αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική της Senvion για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στην ιαπωνική αγορά. Εξετάζοντας το μέλλον, η Senvion θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας στις βασικές μας αγορές».
Από την άλλη πλευρά, ο Tamehisa Yamaguchi, Γενικός Διευθυντής Τμήματος Έργου Energy Solutions δήλωσε για το έργο ότι: «Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την αγορά αιολικής ενέργειας στην Ιαπωνία. Το έργο αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που έχουμε συνεργαστεί με τη Senvion για την παράδοση ενός αιολικού πάρκου και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας και στην επίτευξη μιας επιτυχημένης συνεργασίας για το αιολικό πάρκο Wakami».
Τέλος, ο ιδιοκτήτης αιολικών πάρκων, JWD, John Popham δήλωσε: «Η τεχνολογία της Senvion είναι κατάλληλη για τον σταθμό αιολικής ενέργειας του Wakami. Η ομάδα σχεδιαστών της Senvion που βρίσκεται στη Γερμανία, την Αυστραλία και στο έδαφος της Ιαπωνίας, εργάστηκε σκληρά για να εξασφαλίσει ότι το έργο μπορεί να χειριστεί ακραίες συνθήκες και ότι πληροί τα αυστηρά κριτήρια που απαιτούνται για την κατασκευή αιολικών πάρκων στην Ιαπωνία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης