Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε από τη Σαουδική Αραβία το νέο πυρηνικό πρόγραμμα - Ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται

Εγκρίθηκε από τη Σαουδική Αραβία το νέο πυρηνικό πρόγραμμα - Ποιοι σκοποί εξυπηρετούνται
Το Ριάντ αναμένεται να αποκαλύψει σύντομα σε ποιες εταιρείες θα αναθέσει την κατασκευή των πρώτων δύο αντιδραστήρων
Την έναρξη ενός εθνικού πυρηνικού προγράμματος ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη Σαουδική υπηρεσία του Τύπου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Συμβούλιο το οποίο διεξήχθη υπό την προεδρία του βασιλιά Salman bin Abdulaziz επισημάνθηκε ότι το προτεινόμενο πρόγραμμα θα υπηρετεί «ειρηνικούς σκοπούς» ενώ παράλληλα θα εποπτεύεται από διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς.
Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih ανακοίνωσε νωρίτερα, ότι τα σχέδια που αποσκοπούν στην υπογραφή συμφωνιών για την κατασκευή δύο πυρηνικών σταθμών το επόμενο έτος.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, είχε εμμέσως πλην σαφώς απειλήσει τις ΗΠΑ ότι το Ριάντ θα στραφεί σε άλλες χώρες αν η κυβέρνηση Τραμπ αρνηθεί να προσφέρει την υποστήριξή της στο σαουδαραβικό πολιτικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας..
Το Ριάντ αναμένεται να αποκαλύψει σύντομα σε ποιες εταιρείες θα αναθέσει την κατασκευή των πρώτων δύο αντιδραστήρων εντός των ορίων του πυρηνικού του προγράμματος -αναμένεται να κάνει αναθέσεις για να κατασκευαστούν συνολικά δεκαέξι αντιδραστήρες- και βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Σαουδάραβες και την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου η Ουάσινγκτον να συναινέσει στην εξαγωγή τεχνολογίας που είναι απαραίτητη για τον σκοπό αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης