ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

13/03/2018 21:38

Γκάνα: IPO 75 εκατ. δολ για την Energy Commercial Bank

Αρχική δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα -  Η Energy Bank επιδιώκει να καλύψει τις νέες ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις
Η Energy Commercial Bank Ltd. της Γκάνα θα συγκεντρώσει περίπου 330 εκατομμύρια cedis (75 εκατομμύρια δολάρια) μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς, καθώς προετοιμάζεται για τα νέα όρια που θέτει  η ρυθμιστική αρχή για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.
Η πώληση μετοχών θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, με την IC Securities Ltd. ως σύμβουλο συναλλαγών σύμφωνα με δηλώσεις του  Charles Nixon Yeboah, εκπρόσωπου της τράπεζας σε συνέντευξή του τη Δευτέρα
Η τράπεζα θα εγγραφεί στο Χρηματιστήριο της Γκάνα
Οι επικεφαλής της HFC Bank Ltd. τοπική μονάδα της Access Bank Plc σχεδιάζουν να πουλήσουν μετοχές, αφού η κεντρική τράπεζα αύξησε τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις σε 400 εκατομμύρια cedis από 120 εκατομμύρια cedis,.
Η Energy Group, νιγηριανός επενδυτικός όμιλος που κατέχει σήμερα την τράπεζα, είναι έτοιμη να μειώσει το ποσοστό σε 30% ως αποτέλεσμα της πώλησης μετοχών, δήλωσε ο Yeboah. "Ένας από τους κύριους στόχους είναι να δοθεί η ευκαιρία στους επενδυτές από την Γκάνα να κατέχουν μερίδια στην τράπεζα".
Ο όμιλος Energy αποτελείται από 16 εταιρείες και έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Yeboah.
η σύνδεση με υποβρύχιο καλώδιο της Σύρου με το Λαύριο, καθώς και με τα νησιά Πάρο, Μύκονο και Τήνο.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.