Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Σε χαμηλό 5ετίας οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

Ινδία: Σε χαμηλό 5ετίας οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από τη Βενεζουέλα ανήλθαν σε περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012
Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από τη Βενεζουέλα μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα τους για πάνω από 5 χρόνια, καθώς η σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση πλήττει την παραγωγή αργού πετρελαίου της χώρας μέλους του OPEC.
Οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από τη Βενεζουέλα ανήλθαν σε περίπου 300.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2018, πτώση περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και το χαμηλότερο επίπεδο από το 2012, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters από ναυτιλιακές πηγές και τη βιομηχανία.
Η πετρελαϊκή παραγωγή της Βενεζουέλας υποχώρησες στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας του περασμένου έτους.
Ο πενταετής μέσος όρος του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας στην Ινδία είναι περίπου 440.000 bpd.
Οι παραδόσεις πετρελαίου της Ινδίας εξακολουθούν να προέρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής από τον Οργανισμό Εξαγωγικών Πετρελαιοειδών (OPEC), με το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία να  κυριαρχούν.
Καθοριστικός παράγοντας  για τον περιορισμό των αποστολών της Βενεζουέλας στις αποστολές προς την Ινδία είναι οι υποχρεώσεις εφοδιασμού σε άλλες χώρες οι οποίες, εν μέσω της συνολικά μειούμενης παραγωγής τους, αφήνουν λιγότερα φορτία διαθέσιμα προς πώληση αλλού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης