Τελευταία Νέα
Διεθνή

Golar LNG: Ξεκίνησε η παραγωγή Floating LNG στο Καμερούν

Golar LNG: Ξεκίνησε η παραγωγή Floating LNG στο Καμερούν
Το σύνολο της ετήσιας παραγωγής, 1,2 εκατομμυρίων τόνων από το έργο στο Καμερούν, πωλήθηκε στην Gazprom
Η Golar LNG ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12/3 ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή στην πλατφόρμα FLNG (Floating LNG) στο Καμερούν, υπόδειγμα στην παγκόσμια τεχνολογία και ορόσημο που θα μπορούσε να ενισχύσει το έργο Fortuna στην Ισημερινή Γουινέα.
Καθώς το κόστος των χερσαίων μονάδων LNG υπερδιπλασιάστηκε τη δεκαετία έως το 2013, η Golar πρωτοστάτησε στη μετατροπή των γηράσκοντων πετρελαιοφόρων LNG σε γιγαντιαία ψυγεία ικανά να ψύξουν το αέριο σε υγρή μορφή σε μείον 162 βαθμούς Κελσίου.
Το φυσικό αέριο όταν υγροποιείται μπορεί να μεταφερθεί και να πωληθεί σε όλο τον κόσμο με δεξαμενόπλοια, όπως το πετρέλαιο.
Με την εκκίνηση του πιλοτικού εργοστασίου στο Καμερούν, η Golar απομακρύνει την αβεβαιότητα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τη συμπίεση σε μονάδα LNG στην ξηρά, αναφέρουν οι ναυτιλιακοί αναλυτές και οι πηγές της βιομηχανίας.
Η επιτυχία στο Καμερούν θα μπορούσε να επιταχύνει την ανάπτυξη της Golar στην Ισημερινή Γουινέα, όπου η τελική απόφαση επένδυσης για το  Fortuna FLNG καθυστέρησε μετά τα εμπόδια στη συμμετοχή τριών κινεζικών τραπεζών πέρυσι.
Άλλα έργα στην Αφρική θα μπορούσαν επίσης να υιοθετήσουν την τεχνολογία, όπως τα σχέδια της BP στη Σενεγάλη και τη Μαυριτανία, αναφέρουν οι αναλυτές.
Το σύνολο της ετήσιας παραγωγής, 1,2 εκατομμυρίων τόνων από το έργο στο Καμερούν, το Hilli Episeyo, πωλήθηκε στην Gazprom για οκτώ χρόνια.
Το πρώτο φορτίο θα εξαχθεί στις αρχές Απριλίου με το δεξαμενόπλοιο LNG της Galicia Spirit, το οποίο η Gazprom Marketing & Trading δέχτηκε από το Καμερούν, ανέφεραν αρκετές ν

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης