ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

16/02/2018 21:58

Τα σχέδια της BP για τις επενδύσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν

Καμία διακοπή στη λειτουργία των πλατφορμών φέτος - Με drones οι επιθεωρήσεις
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP η οποία εκμεταλλεύεται πολλούς τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, δεν προγραμματίζει καμία διακοπή της λειτουργίας των πλατφορμών φέτος και προτίθεται να προχωρήσει σε νέα έργα, δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος της BP στο Reuters.
 "Δεν προβλέπεται καμία αλλαγή για το τρέχον έτος, νομίζω ότι υπάρχουν προγραμματισμένες διακοπές για το 2019", δήλωσε ο Gary Jones, επικεφαλής της ΒΡ για το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία και την Τουρκία.
Η εταιρεία όπως είπε θα χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τρόπους για να διεξάγει επιθεωρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης drones, για να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για οποιοδήποτε κλείσιμο.
Η BP εκμεταλλεύεται τα γιγαντιαία πετρελαϊκά πεδία Azeri-Chirag-Guneshli (ACG) στο Αζερμπαϊτζάν καθώς και τα πεδία φυσικού αερίου του Shah Deniz.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η παραγωγή πετρελαίου ACG το 2017 διαμορφώθηκε στα 588.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από 630.000 bpd το προηγούμενο έτος.
Η παραγωγή φυσικού αερίου από τα ανοικτά πεδία του Shah Deniz ήταν 10,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και η παραγωγή συμπυκνωμάτων ανήλθε σε 2,4 εκατομμύρια τόνους, από 10,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 2,5 εκατομμύρια τόνους συμπυκνωμάτων το 2016.
Ο Jones αρνήθηκε να προσδιορίσει τις προβλέψεις για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου για το τρέχον έτος, αλλά δήλωσε ότι η BP προσπαθεί να μειώσει στο ελάχιστο την υποχώρηση της παραγωγής πετρελαίου.
"Παγκόσμια προσπαθούμε να διατηρήσουμε (παραγωγή πετρελαίου)  τις μειώσεις στο 2,5% -5%το χρόνο."
Η ΒΡ και το Αζερμπαϊτζάν πέρυσι επέκτειναν μέχρι το 2050 τη συμφωνία για την ανάπτυξη του ACG, μια συμφωνία που ονομάστηκε "η σύμβαση του αιώνα", όταν υπογράφηκε για πρώτη φορά το 1994.
Η συμφωνία πρόκειται να υλοποιηθεί  μέχρι το 2024.
Ο Τζόουνς δήλωσε ότι ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου, έργο των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, «έτρεξε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και πάνω από τον προϋπολογισμό».
Επίσης τόνισε ότι η BP θα συνεχίσει να επενδύει σε τρέχοντα έργα καθώς και σε νέα.
Το 2018, η εταιρεία σχεδιάζει να διερευνήσει τρεις νέες περιοχές σε ρηχά νερά της χερσονήσου Absheron, επενδύσεις μηχανικής στην πλατφόρμα της Κεντρικής και Ανατολικής Αζερίας και σεισμικές έρευνες στο μπλοκ D-230.
"Ελπίζουμε να υπογράψουμε συμφωνία συνεργασίας με την SOCAR για το μπλοκ D-230 φέτος", δήλωσε ο Jones, αναφερόμενος στην κρατική ενεργειακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν.
Πρόσθεσε επίσης ότι η διάνοιξη ενός πρώτου κέντρου εξερεύνησης στο μπλοκ Shafag-Asiman σχεδιάστηκε για το 2019.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.