Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου τον Ιανουάριο

Ινδία: Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου τον Ιανουάριο
Ο  τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε 13,6% περισσότερο πετρέλαιο τον Ιανουάριο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα και περίπου 12,5% περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα
Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου κατέγραψε η  Ινδία τον Ιανουάριο με  4,93 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως προκειμένου να τροφοδοτήσει τα διυλιστήρια και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων της Thomson Reuters Oil Research & Forecasts ο  τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο εισήγαγε 13,6% περισσότερο πετρέλαιο τον Ιανουάριο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα και περίπου 12,5% περισσότερο από τον προηγούμενο μήνα.
 Οι εισαγωγές τον Ιανουάριο ήταν υψηλές καθώς τα κρατικά διυλιστήρια τα οποία εκμεταλλεύονται τα 2/3 της παραγωγικής ικανότητας των περίπου 5 εκατομμυρίων bpd της Ινδίας, συνήθως αυξάνουν το τρίμηνο Μαρτίου για να επιτύχουν τους στόχους που θέτουν οι κυβερνήσεις.
 "Όλα τα διυλιστήρια τρέχουν σε υψηλά επίπεδα εν μέσω ισχυρής ανάκαμψης της ζήτησης, οδηγώντας σε υψηλότερες εισαγωγές πετρελαίου", δήλωσε ο Senthil Kumaran, αναλυτής πετρελαίου στην FGE.
 Η Ινδία, η οποία εισάγει περίπου το 80% των πετρελαϊκών της αναγκών, έχει αναδειχθεί ως βασικός μοχλός για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.
 Λόγω των υψηλότερων εισαγωγών και των αυξανόμενων παγκόσμιων τιμών αργού, ο λογαριασμός εισαγωγής πετρελαίου στην Ινδία τον Ιανουάριο αυξήθηκε κατά 42,6% από πέρυσι σε 11,66 δισ. δολάρια.
 Η χώρα πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά πετρελαιοειδών στην Ασία, με τη ζήτηση καυσίμων να αυξάνεται κατά 6,1% το 2018, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ.
 Η FGE αναμένει ότι τα ακαθάριστα κέρδη της Ινδίας θα φθάσουν τα 5,27 εκατομμύρια bpd, δηλαδή περίπου 280.000 bpd υψηλότερα από ό, τι πριν από ένα χρόνο, καθώς οι νέες δυναμικότητες διύλισης της χώρας λειτουργούν με σχεδόν πλήρη ρυθμό. Η Ινδία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει στοιχεία για ο τομέα της διύλισης τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης