Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές εξαρτημάτων από χυτοσίδηρο από την Κίνα

tags :
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές εξαρτημάτων από χυτοσίδηρο από την Κίνα
Το 2016 οι εισαγωγές εξαρτημάτων από την Κίνα εκτιμήθηκαν σε 8,6 εκατομμύρια δολάρια
Η Κίνα πλήττει τους αμερικανούς κατασκευαστές εξαρτημάτων από χυτοσίδηρο με την εισαγωγή των προϊόντων της στην αμερικανική αγορά, ανακοίνωσε την Τετάρτη 14/2/2018 το υπουργείο  Εμπορίου, τονίζοντας ότι θα συγκεντρώσει καταθέσεις από τους εισαγωγείς των εξαρτημάτων.
Σύμφωνα με το Reuters το  υπουργείο ανακοίνωσε ότι έχει προκαταρκτικά διαπιστώσει ότι οι κινέζοι εξαγωγείς πούλησαν τα εξαρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες με 68,37 % έως 109,95% λιγότερο από την εύλογη αξία και ότι το 2016 οι εισαγωγές εξαρτημάτων από την Κίνα εκτιμήθηκαν σε 8,6 εκατομμύρια δολάρια.
Η τελική εκτίμηση θα ανακοινωθεία στις 27 Ιουνίου.
Το υψηλότερο "ποσοστό ντάμπινγκ" προήλθε από την Sibo International Limited, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, το οποίο έχει επιβάλει φόρο επί των εξαρτημάτων της εταιρείας κατά 109,79%.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Donald Trump έχει καταστήσει την προστασία των κατασκευαστών των ΗΠΑ προτεραιότητα και από τότε που ανέλαβε το τα καθήκντα της έχει ξεκινήσει 94 έρευνες για αθέμιτες επιδοτήσεις και ντάμπινγκ, όταν μια εταιρεία εξάγει προϊόντα σε τεχνητά χαμηλές τιμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης