Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκλεισε για επισκευές το μεγαλύτερο διυλιστήριο των Η.Π.Α.

Έκλεισε για επισκευές το μεγαλύτερο διυλιστήριο των Η.Π.Α.
Η Motiva Enterprises ολοκλήρωσε την τερματισμό της μεγάλης μονάδας απόσταξης αργού (CDU) στο διυλιστήριο των 603.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd) στο Port Arthur, του Τέξας
Το μεγαλύτερο αμερικανικό διυλιστήριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 5/2/2018 μια προγραμματισμένη επισκευή, διάρκειας ενός μήνα,  της βασικής μονάδας επεξεργασίας αργού πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Η Motiva Enterprises ολοκλήρωσε την τερματισμό της μεγάλης μονάδας απόσταξης αργού (CDU) στο διυλιστήριο των 603.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd) στο Port Arthur, του Τέξας, το βράδυ της Κυριακής για να ξεκινήσουν οι εργασίες τη Δευτέρα, ανέφεραν οι πηγές.
Το CDU των 325.000 bpd VPS-5 προγραμματίζεται να παραμείνει κλειστό τον Φεβρουάριο για επιθεώρηση, την πρώτη του από τότε που η μονάδα ξεκίνησε την πλήρη παραγωγή το 2013.
Η Motiva έκλεισε επίσης τη μονάδα οπτανθρακοποίησης που συνδέεται με το CDU. Το DCU-2 των 110.000 bpd θα κλείσει στα μέσα Μαρτίου για προγραμματισμένη επισκευή.
Και οι δύο μονάδες ήταν μέρος της επέκτασης του διυλιστηρίου Port Arthur ύψους 10 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2007 και 2012 που υπερδιπλασίασε την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου στα 600.000 bpd.
Το VPS-5 υπέστη ζημιές στις σωληνώσεις στις αρχές του Ιουνίου 2012 από χημική διάβρωση, περίπου έξι εβδομάδες μετά την έναρξη της αρχικής παραγωγής. Η ζημία απαιτούσε οκτώ μήνες επισκευών.
Ο παρατεταμένος τερματισμός λειτουργίας της μονάδας ακατέργαστων σημείων «δοκίμασε» την εταιρική σχέση κατά  50-50 μεταξύ της Royal Dutch Shell Plc και της Saudi Aramco.
Η Aramco έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της Motiva και του διυλιστηρίου του Port Arthur μετά την διάλυση της κοινής εταιρείας ύστερα από διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν την 1η Μαΐου 2017.
Οι περισσότερες μονάδες διυλιστηρίων κλείνουν για πλήρη ανακατασκευή περίπου κάθε πέντε χρόνια.
Το VPS-5 είναι το μεγαλύτερο από τα τρία CDU στο διυλιστήριο Port Arthur. Τα άλλα δύο παραμένουν σε λειτουργία.
Τα CDU πραγματοποιούν την πρώτη διύλιση αργού πετρελαίου και τροφοδοτούν όλες τις άλλες μονάδες.
Το Coker μετατρέπει το υπολειμματικό αργό από το VPS-5 σε πρώτη ύλη καυσίμου κινητήρων και οπτάνθρακα πετρελαίου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο άνθρακα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης