Διεθνή

ΕΡΑ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τα βιοκαύσιμα στις ΗΠΑ μετά την χρεοκοπία διυλιστηρίου

tags :
ΕΡΑ: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τα βιοκαύσιμα στις ΗΠΑ μετά την χρεοκοπία διυλιστηρίου
Το υψηλό κόστος οδήγησε σε χρεοκοπία διυλιστήριο στην Φιλαδέλφεια
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. δήλωσε την Πέμπτη 1/2/2018 ότι η πρόσφατη πτώχευση του διυλιστηρίου  Philadelphia Energy Solutions υποστηρίζοντας ότι η πολιτική της χώρας για τα βιοκαύσιμα χρειάζεται αναμόρφωση.
Η PES, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Ανατολική Ακτή, χρεωκόπησε τον περασμένο μήνα αποδίδοντας το γεγονός  στο κόστος συμμόρφωσης με το πρότυπο ανανεώσιμων καυσίμων των Η.Π.Α., το οποίο απαιτεί από τα εργοστάσια ραφιναρίσματος να αναμιγνύουν αιθανόλη και άλλα βιοκαύσιμα στη βενζίνη και το ντίζελ τους.
Ο επικεφαλής της EPA Scott Pruitt συμφώνησε σε συνέντευξή του στο Fox News ότι η χρεοκοπία προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από το RFS.
Αναφέρθηκε στην απαίτηση του προγράμματος που υποχρεώνει τα διυλιστήρια  να κερδίζουν ή να αγοράζουν πιστώσεις ανάμειξης βιοκαυσίμων που ονομάζονται RINs για να αποδείξουν στην EPA ότι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
"Χρειαζόμαστε μεταρρύθμιση RIN", δήλωσε ο Pruitt. "Είναι κάτι για το οποίο έχω μιλήσει με το Κογκρέσο."
Η PES οφείλει στην EPA περίπου 185 εκατ. δολάρια αξίας RIN.
Άλλα εργοστάσια ραφιναρίσματος, συμπεριλαμβανομένου και του «Valero Energy Corp», έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά κόστη του  RIN.
Στη συνέντευξη, ο Pruitt δήλωσε επίσης ότι η EPA επιθυμεί να υιοθετήσει μια πιο συντηρητική προσέγγιση για τον καθορισμό ετήσιων απαιτήσεων όγκου βιοκαυσίμων, μια ιδέα που   αντιμετώπισε σκληρή αντίσταση από τους νομοθέτες του  Midwest και του λόμπι αιθανόλης.
Το RFS απαιτεί από τα διυλιστήρια να αναμειγνύουν 15 δισεκατομμύρια γαλόνια (57 δισεκατομμύρια λίτρα) αιθανόλης στα καύσιμα της χώρας κάθε χρόνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης