Διεθνή

Η BP επενδύει 5 εκατ. δολ. σε εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Η BP επενδύει 5 εκατ. δολ. σε εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ
 Η BP, η οποία επένδυσε στην FreeWire, δήλωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει μονάδες της Mobi Charger σε επιλεγμένες περιοχές λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη φέτος
Η BP ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε εταιρεία κινητών φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων FreeWire στην Η.Π.Α., βοηθώντας στην εξέλιξη της  γρήγορης χρέωσης στα σημεία λιανικής στη Βρετανία και την Ευρώπη, καθώς η ζήτηση για καθαρότερα οχήματα αναμένεται να αυξηθεί.
Η BP ακολουθεί την  Royal Dutch Shell η οποία πέρσι συμφώνησε να αγοράσει την γερμανική  NewMotion, ιδιοκτήτρια  ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα χρέωσης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, σηματοδοτώντας την πρώτη συμφωνία της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.
Η αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων τις επόμενες δεκαετίες απειλεί το επιχειρηματικό μοντέλο των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς η ζήτηση για ορισμένα οδικά καύσιμα θα μπορούσε να περιορισθεί μέχρι τα τέλη του 2020.
Η BP, η οποία επένδυσε στην FreeWire, δήλωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει μονάδες της Mobi Charger σε επιλεγμένες περιοχές λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη φέτος.
"Η κινητικότητα αλλάζει και η BP δεσμεύεται να παραμείνει ο μελλοντικός λιανικός πωλητής καυσίμων. Η χρέωση ηλεκτρικών οχημάτων θα γίνει αναμφισβήτητα ένα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησής μας, αλλά η ζήτηση των πελατών και οι διαθέσιμες τεχνολογίες εξελίσσονται ακόμα" σημείωσε ο CEO  της  BP  Tufan Erginbilgic.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης