Διεθνή

Στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας παρασύρεται το φλεγόμενο ιρανικό δεξαμενόπλοιο

Στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας παρασύρεται το φλεγόμενο ιρανικό δεξαμενόπλοιο
Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, της National Iranian Tanker Co, που μετέφερε  σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια  πετρελαίου στη Νότια Κορέα εξακολουθεί να καίγεται  σχεδόν μια εβδομάδα μετά  την σύγκρουση με άλλο σκάφος στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας
Το τεράστιο ιρανικό πετρελαιοφόρο μεταφέρθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας την Τετάρτη το απόγευμα, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας στο Reuters την Παρασκευή 12/1/2018, καθώς ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν το καύσιμο πλοίο μακριά από την κινεζική ακτή.
Το πλοίο, το οποίο καίγεται για περίπου μία εβδομάδα από τότε που συγκρούστηκε με άλλο πλοίο το βράδυ του Σαββάτου στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, ήταν περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σοκοζάκι στο νησί Αμάμι Οσίμα την Πέμπτη το απόγευμα..
Το Αμάμι Οσίμα είναι ένα από τα βόρεια νησιά της αλυσίδας Ryukyu που περιλαμβάνει την Οκινάουα.
Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, το οποίο ανήκε στον κορυφαίο ιρανικό ναυτιλιακό οργανισμό National Iranian Tanker Co, μετέφερε στη Νότια Κορέα σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια συμπυκνωμάτων, ένα εξαιρετικά ελαφρύ, εξαιρετικά εύφλεκτο αργό πετρέλαιο.
Συγκρούσθηκε με το φορτηγό CF Crystal που μεταφέρε σιτηρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 160 ναυτικά μίλια (184 χλμ.) από τις ακτές της Κίνας κοντά στη Σαγκάη.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι κινεζικές αρχές απέρριψαν προσφορά από την ιαπωνική ακτοφυλακή για να βοηθήσουν, λέγοντας ότι θα ζητούσαν βοήθεια όταν χρειαζόταν.
Το Λιμενικό Σώμα έχει στείλει περιπολικά σκάφη και αεροσκάφη για να παρακολουθεί την κατάσταση.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας (CCTV), το δεξαμενόπλοιο παρασύρθηκε περίπου 40 μίλια στα νότια τις δύο τελευταίες ημέρες.
Περίπου 14 σκάφη διάσωσης προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά και να αναζητήσουν τα μέλη του πληρώματος που αγνοούνται από το δεξαμενόπλοιο, σημείωσε το CCTV αναφέροντας το Shanghai Maritime Search and Rescue Center.
Το Sanchi είχε πλήρωμα 32 ναυτικών κατά τη στιγμή της σύγκρουσης. Το σώμα ενός ναυτικού που υποπτευόταν ότι ήταν από το πλοίο ανασύρθηκε τη Δευτέρα και μεταφέρθηκε στη Σαγκάη για ταυτοποίηση. Το υπόλοιπο πλήρωμα, το οποίο περιλάμβανε 30 Ιρανούς και δύο Μπαγκλαντές, εξακολουθεί να αγνοείται.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης