Τελευταία Νέα
Διεθνή

Statoil: Μόνο με επιδότηση νέες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια

Statoil: Μόνο με επιδότηση νέες επενδύσεις στην αιολική ενέργεια
Στην τελική ευθεία ο πρώτος διαγωνισμός στη Νορβηγία για την κατασκευή πλωτών ανεμογεννητριών
Η Νορβηγική Statoil ενδέχεται  να συμμετάσχει στον πρώτο διαγωνισμό της χώρας για την κατασκευή πλωτών αιολικών ανεμογεννητριών, εφόσον υπάρχουν επαρκείς μακροπρόθεσμες επιδοτήσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Eldar Saetre στο Reuters.
Τον Δεκέμβριο, το υπουργείο πετρελαίου και ενέργειας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει σύντομα μία ή δύο παραθαλάσσιες περιοχές για την κατασκευή πλωτής μονάδας αιολικής ενέργειας
"Εάν υπάρχουν ευκαιρίες στη Νορβηγία και ανοίξουν με κίνητρα που τις καθιστούν κερδοφόρες, αυτό είναι προφανώς κάτι που θα αξιολογήσουμε", δήλωσε ο Saetre στο περιθώριο μιας διάσκεψης.
"Θα πρέπει να επιδοτείται, σίγουρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα", πρόσθεσε.
Το νορβηγικό κράτος, ο πλειοψηφικός μέτοχος της Statoil, δεν θα έχει λόγο στις αποφάσεις της εταιρίας για τις ανανεώσιμες επενδύσεις, δήλωσε  Υπουργός Ενέργειας Terje Soeviknes στο Reuters.
"Έχουμε συναντήσεις όπου συζητάμε για αυτές τις (επενδύσεις), αλλά εναπόκειται στο διοικητικό συμβούλιο (Statoil) να αποφασίσει", είπε.
Τον Οκτώβριο, η Statoil ξεκίνησε την παραγωγή της από το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, ένα πιλοτικό έργο που παράγει ενέργεια με κόστος που υπερβαίνει κατά πολύ την κανονική τιμή της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης