Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συμφωνία της Sinochem με ιδιωτική εταιρεία για την εμπορία πετρελαίου

Κίνα: Συμφωνία της Sinochem με ιδιωτική εταιρεία για την εμπορία πετρελαίου
Η  Sinochem είναι πιθανό να αγοράσει αργό για λογαριασμό της Hengli ενώ παράλληλα θα μπορούσε να ξεκινήσει το «κυνήγι» φορτίων γύρω στα μέσα του 2018
Η κρατική εταιρεία Sinochem Group προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με τον ιδιωτικό όμιλο χημικών εταιρειών Hengli της Κίνας   για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου και την εμπορία ραφιναρισμένων καυσίμων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά την Τρίτη 9/1/18 η Sinochem.
Η Sinochem έδωσε λίγα στοιχεία για τη συμφωνία, αλλά πηγή του Reuters, δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στην εμπορία πετρελαίου και το μάρκετινγκ.
H συνεργασία θα ενισχύσει το εμπορικό χαρτοφυλάκιο της κρατικής επιχείρησης που λειτουργεί μόνο ένα διυλιστήριο στην Κίνα ενώ προσφέρει στην ιδιωτική χημική εταιρεία «άνοιγμα» στο παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου.
Η Hengli αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικές δοκιμές σε νέο συγκρότημα διυλιστηρίων 400.000 βαρελιών την ημέρα στο νησί Changxing της βορειοανατολικής πόλης του Dalian τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε η Sinochem.
Μια δεύτερη πηγή με γνώση της συμφωνίας δήλωσε ότι η Sinochem είναι πιθανό να αγοράσει αργό για λογαριασμό της Hengli ενώ παράλληλα θα μπορούσε να ξεκινήσει το «κυνήγι» φορτίων γύρω στα μέσα του 2018.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sinochem συνδέεται με μια ιδιωτική οντότητα.
Ο παλαιότερος έμπορος πετρελαίου και χημικών που άνθισε στη δεκαετία του 1990, κατέχει μέρος του Shandong Hongrun Petrochemical Co, ενός ανεξάρτητου διυλιστηρίου με έδρα την ανατολική Κίνα.
Η Hengli διαχειρίζεται  ήδη 6,6 εκατομμύρια τόνους την ημέρα, και παράγει καθαρό τερεφθαλικό οξύ (PTA), το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Το PTA είναι πρώτη ύλη για την παραγωγή πολυεστέρα.
Η επιχείρηση, είχε ετήσιο κύκλο εργασιών 251,6 δισεκατομμυρίων γιουάν (38,56 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2016, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης