ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

13/12/2017 17:21

Erdogan κατά Trump για την Ιερουσαλήμ - Οι ΗΠΑ χάνουν τον ρόλο μεσολαβητή

«Οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αυτή η περίοδος έχει παρέλθει» τόνισε ο Erdogan
Για «σιωνιστική νοοτροπία» κατηγόρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τον Αμερικανό ομόλογο του, Donald Trump, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
«Ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτών των εδαφών είναι η Παλαιστίνη.
Ο Trump θέλει να είναι το Ισραήλ.
Αυτό είναι αποτέλεσμα των ευαγγελικών αρχών του και μιας σιωνιστικής νοοτροπίας» κατήγγειλε ο Erdogan, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να έχουν τον ρόλο του μεσολαβητή στις προσπάθειες για τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Από’ δω και στο εξής, αποκλείεται οι μεροληπτικές ΗΠΑ να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, αυτή η περίοδος έχει παρέλθει» τόνισε ο Erdogan.
«Πρέπει να συζητήσουμε ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή στο εξής.
Αυτό πρέπει να συζητηθεί και στον ΟΗΕ» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.