Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για τη μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

ΗΠΑ: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία για τη μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία για να εφαρμόσει την απόφαση του προέδρου    
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ξεκινήσει "αμέσως" τις προετοιμασίες για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ενισχύοντας ταυτόχρονα τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.
Η απόφαση του προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, "θέτει την αμερικανική παρουσία σε αντιστοιχία με την πραγματικότητα" δεδομένου ότι το κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο, η προεδρία και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ βρίσκονται σε αυτήν την πόλη, εκτιμά στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Tillerson διαβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεων με "πολλούς φίλους, εταίρους και συμμάχους.
"Πιστεύουμε σθεναρά ότι υπάρχει ευκαιρία για μία βιώσιμη ειρήνη", πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ραμστάιν της Γερμανίας.
"Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία για να εφαρμόσει την απόφαση του προέδρου, ξεκινώντας την προετοιμασία για τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, πρόσθεσε.
Η διαδικασία αυτή πάντως εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πολλά χρόνια, δεδομένου ότι θα πρέπει να βρεθεί αρχικά χώρος για να χτιστεί το κτίριο.
"Σε συνεργασία με τις άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, θέσαμε σε εφαρμογή σχέδια για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των Αμερικανών" στην περιοχή.
"Λάβαμε όλα τα κατάλληλα μέτρα και έχουμε εμπιστοσύνη" στις ικανότητες

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης