Διεθνή

Η προσπάθεια για καθαρότερη ενέργεια «προκαλεί» έλλειψη φυσικού αερίου στην Κίνα για το χειμώνα

Η προσπάθεια για καθαρότερη ενέργεια «προκαλεί» έλλειψη φυσικού αερίου στην Κίνα για το χειμώνα
Οι τερματικοί σταθμοί ΥΦΑ αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υλικοτεχνικής δομής
Οι έντονες και δραστήριες προσπάθειες της Κίνας να καθαρίσει το περιβάλλον δημιουργεί σημαντικές ελλείψεις καυσίμων θέρμανσης σε αρκετές περιοχές, με αποτέλεσμα η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου να οδηγηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Το Πεκίνο για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα περιορίζοντας την χρήση του άνθρακα, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης.
Ωστόσο, η χρήση του φυσικού αερίου περιορίζεται καθώς σημειώνεται αργή κατασκευή αγωγών αερίου και περιορισμός στους σταθμούς υποδομής.
«Η ανάλυση ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης δείχνει ότι οι ελλείψεις σε μεγάλη κλίμακα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν όλες οι πηγές τροφοδοσίας και η υποδομή λειτουργούν τέλεια» τόνισε ο Wen Wang, σύμβουλος της Gas China ο οποίος συμπλήρωσε ότι: «Ενώ η China National Petroleum Corporation - μια μαζική κρατική επιχείρηση ενέργειας - μπορεί να εγγυηθεί το φυσικό αέριο σε βασικούς τομείς με την εκτροπή της προσφοράς από τις εγχώριες περιοχές παραγωγής φυσικού αερίου, πρέπει επίσης να «εξισορροπήσει το περιφερειακό ενδιαφέρον».
Η έλλειψη προσφοράς είναι ιδιαίτερα έντονη στις βόρειες επαρχίες που βασίζονται στην κεντρική θέρμανση που παρέχεται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, και αυτό προκαλεί δυσαρέσκεια στους κατοίκους.
Οι τερματικοί σταθμοί ΥΦΑ αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα υλικοτεχνικής δομής , σύμφωνα με την υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών Platts.
Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, η εγχώρια τιμή του φυσικού αερίου στην Κίνα έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης