Διεθνή

Σαουδική Αραβία: O πετροχημικός γίγαντας SABIC ανοίγει γραφεία στο Ιράκ

Σαουδική Αραβία: O πετροχημικός γίγαντας SABIC  ανοίγει γραφεία στο Ιράκ
Η σύνδεση του ηλεκτρικού δικτύου και  οι επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα βρεθούν στην ατζέντα των συνομιλιών των δύο χωρών
Ο πετροχημικός γίγαντας Saudi Basic Industries Corp  (SABIC) σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στο Ιράκ , δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας καθώς οι σχέσεις μεταξύ Ριάντ και Βαγδάτης ανακάμπτουν.
Σε ομιλία του σε διάσκεψη για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Βασόρα, ο Khalid al-Falih  ζήτησε αυξημένη οικονομική συνεργασία και επαίνεσε τον υπάρχοντα συντονισμό του Ιράκ να συμβάλει στην εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου και την αύξηση των τιμών του αργού πετρελαίου.
"Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι το SABIC βρίσκεται στα τελικά στάδια της επανέναρξης του γραφείου του στο Ιράκ, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαθεσιμότητα πετροχημικών υλικών και θα προσφέρει ευκαιρίες στην εταιρεία να επεκτείνει τις επενδύσεις της στον τομέα αυτό", δήλωσε ο Falih  ομιλία αργά τη Δευτέρα.
Η υπηρεσία βιομηχανίας και ενεργειακών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας (TAQA) ανοίγει επίσης γραφείο στο Ιράκ το οποίο θα "ενισχύσει την παρουσία του ιδιωτικού τομέα της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα και θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες για την επέκταση των επενδύσεων", πρόσθεσε.
Ο Falih  , ο οποίος είναι επίσης υπουργός βιομηχανίας και ορυκτών πόρων, δήλωσε ότι σύντομα θα συζητήσουν οι δύο χώρες μια πρωτοβουλία σύνδεσης ηλεκτρικού δικτύου  καθώς και επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
"Η συνεργασία με το Ιράκ αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κατεύθυνση στις κορυφαίες προτεραιότητες του βασιλείου", δήλωσε ο Falih .
Η Σαουδική Αραβία προσεγγίζει τη Βαγδάτη σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αυξανόμενη περιφερειακή επιρροή του Ιράν.
Οι δύο χώρες άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα προς την κατεύθυνση της προσέγγισης το 2015 μετά από 25 χρόνια προβληματικών σχέσεων ξεκινώντας από την εισβολή του Ιράκ  στο Κουβέιτ το 1990.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης